– Visjonen vårt er å være verdens mest oppmuntrende skole, så vi bestemte oss for å ha ei hel oppmuntringsuke, sier Mari Lundsveen Flagstad, rektor på skolen.

Les også: Åpner klangrom for å berøre andre

Den vanlige timeplanen ble lagt om, og det har vært ei uke uten vanlige lekser. I stedet har elevene fått andre oppgaver. De har blant annet fått en oppmuntringsbingo der de kan krysse av når de hjelper til med arbeidsoppgaver hjemme, når de gir noen en klem eller kanskje inviterer noen med seg hjem som de vanligvis ikke er sammen med. Alle klassetrinn har hatt et ord for dagen om vennskap som de har gjennomgått. Tirsdag var alle elevene i Ankerskogen på aktivitetsdag, og på skolen har elevene øvd på «Bli med dansen» til NRK super. Noen klassetrinn har gjort hyggelige ting i nabolaget, og elevene har også hatt kunstprosjekt inne på skolen. Klassetrinnene har malt hjerter som sammen skal bli et stort kunstverk.

Les også: Mange besøkende på kafé Torp

LAGER HEI

Mandag formiddag kan du også se noe av resultatet av oppmuntringsuka hvis du tar en tur på Stortorget på formiddagen. Da skal alle elevene sammen forme et stort HEI som skal filmes med drone. Elevene skal også framføre «Bli med dansen» og dele ut oppmuntringskort.

Les også: Laid back strandcafé

Tredjeklassingene Sofie Berg og Wilma Jensen Østerås synes det har vært ei fin uke.

– Vi har lært å være greie mot hverandre. Det er viktig, synes de to jentene.

Mari Lundsveen Flagstad startet som rektor i 2013.

– Det var mye bra her, men jeg følte at det var noe som manglet for vi er blitt så vant til å tenke mitt og ditt. Jeg syntes vi måtte jobbe med rausheten vår, sier rektoren.

LÆRER IKKE

Skolen har siden vært sertifisert som oppmuntringsskole og har siden hatt det som basis for skoledagen. Overalt på skolen henger det påminningsplakater om at du er i en HEI-sone.

– Oppmuntring og trivsel er så viktig, sier Mari Lundsveen Flagstad. – Vi har selvsagt vårt vi også, men vi prøver å komme raskt inn i saker og finne årsaker og jobbe med det. Vi prøver å være løsningsorienterte for hvis elevene ikke trives, så lærer de heller ikke noe.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.