Men hun drar ikke alene: De er 11 representanter for Specsavers som drar til øygruppa Zanzibar for det veldedige prosjektet «Gi syn til Tanzania». Totalt har de med seg 4.000 briller, 30 kilo briller hver, og de regner med å gjennomføre 1.000 synsprøver i løpet av uken.

Myndighetene har i år bedt spesielt om å dra til Zanzibar. For mange ei ferieøy, men bak de fine hotellene er det stor fattigdom.

Specsavers-grunnleggerne, optikerne Mary og Doug Perkins, har hatt som visjon at alle skal ha rett til god øyehelse. Det er ut fra denne visjonen dette veldedighetsprosjektet er dannet. Alle de nordiske landene deltar og er der en uke av gangen.

Første gang

Det er femte året på rad dette prosjektet blir gjennomført, men det er første tur for Hanne Risheim.

– Jeg har jobbet i bransjen i 15 år, 13 av dem i Specsavers, og jeg har hatt mye med prosjektet å gjøre. Nå følte jeg det var min tur å søke, sier Hanne Risheim som til daglig er markedssjef i Specsavers.

Hun er forberedt på travle dager. Erfaringen fra tidligere er at barn og voksne med synsproblemer står i lang kø fra de åpner tilbudet. Hannes jobb blir å organisere Eyecampen og finne briller som vedkommende kan bruke når undersøkelsen er gjort.

Specsavers har samlet inn tusenvis av brukte briller og tar gjerne imot enda flere. – Det antas at det finnes fire millioner brukte briller som ikke lenger er i bruk rundt i norske hjem. Hvis du leverer inn brillene, blir de pusset opp, målt og pakket. Det må være fint å tenke på at de kan få et helt nytt liv og komme til stor nytte et annet sted, sier Hanne Risheim. Ansatte over hele landet har gjort en stor dugnadsinnsats med å klargjøre bildene.

Stor glede

Briller som ikke blir delt ut i aksjonsuka, blir værende på sykehuset. De tar ikke med noen briller hjem igjen.

Kolleger som har vært med på denne aksjonen tidligere, kan fortelle om store gledesscener og sterke inntrykk. Her er det barn som ikke har kunne følge med i undervisning, og det er besteforeldre som ikke har sett barnebarna sine tydelig.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.