Når et kompani dimitterer er det vanlig at en person blir tildelt «Gardesjefens Hederskniv». Befalet, sammen med tillitsvalgte velger ut personen som skal få utmerkelsen.

I forbindelse med dimmeoppstillingen fredag 14. desember fikk «Ledende Mening Sebastian Solberg» prisen.

– Det er utrolig stas å bli tildelt en slik pris. Jeg føler at jeg har lagt ned en god innsats i hele år og det var stort å få prisen fra gardesjefen, forteller Solberg.

I begrunnelsen fra gardesjef og oberstløytnant Vegard Flom beskrives Solberg som et forbilde for de andre gardistene.

– Han blir ofte omtalt som troppens fjerde sersjant, noe som kommer av hans gode holdninger og profesjonalitet som blir vist under de skarpe oppdragene og under øvelser, heter det blant annet.

Under dimmeoppstillingen var det rundt 250 soldater oppstilt. Solberg forteller at det var et spesielt øyeblikk.

– Det tok litt tid før jeg skjønte at det var meg det var snakk om når begrunnelsen ble lest opp. Det var et stort øyeblikk, samtidig som det var vemodig å stå der å se alle lagkameratene mine i øynene som ga meg et nikk med anerkjennelse. Jeg hadde ikke stått der om jeg ikke hadde hatt så gode medsoldater. Jeg ble rørt av å stå der.

Solberg fikk tilbud om jobb videre og skal jobbe videre i Garden i seks måneder. Først venter en velfortjent juleferie.

– Det skal bli godt å legge beina høyt og sove ut litt. Det blir nok også litt feiring med venner og familie i jula, avslutter Solberg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00