De som er litt opp i årene vil kanskje protestere på navnet. For i 1927, da Arve Nordgård startet bedriften i leide lokaler på HamJern, het det Hamar Lyskopiereringsanstalt. Og i mange år ble det faktisk brukt skarpe lys i maskinene for å lage kopier. Siden flyttet bedriften til fjerde etasje i Torggata 32 og navnet ble Hamar Lyskopi. I dag, 90 år etter, holder bedriften fremdeles til i Torggata 32, to etasjer lenger ned. Jeanette Mathiesen har hatt arbeidsplassen sin her siden 1982.

– Moren min startet her i 1972 og tok over da Nordgård ble pensjonist i 1982. Da begynte jeg sammen med henne. På det meste var vi tre ansatte, men nå er jeg alene igjen, sier Jeanette som har med seg hundene Sasha og Zita som selskapsdamer.

Så er det sikkert mange som funderer på hvordan det kan være marked for en bedrift som baserer seg på å kopiere – når det finnes pc-er og skrivere i alle hjem og bedrifter.

– De største kundene mine er store og mindre firmaer som trenger detaljerte byggtegninger, forteller Jeanette. Da krøniken var innom, var hun i full sving med å kopiere byggtegninger for BoligPartner som skulle sendes flere steder i landet. Hver eneste dag går, sykler eller kjører hun også rundt i Hamar-området med byggtegninger til lokale firmaer.

– I tillegg lager jeg kopier av gamle tegninger, kart og bilder, jeg trykker opp årsmeldinger, og en gang innimellom kommer det privatpersoner innom som trenger hjelp til enkeltkopier. Men det er firmaene som er de største kundene, sier Jeanette Mathiesen, som trives godt med å være sin egen herre. Men hun er også helt klar på hva som må til i denne bransjen: – God service og greie priser. Men servicen er viktigst!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00