De som er litt opp i årene vil kanskje protestere på navnet. For i 1927, da Arve Nordgård startet bedriften i leide lokaler på HamJern, het det Hamar Lyskopiereringsanstalt. Og i mange år ble det faktisk brukt skarpe lys i maskinene for å lage kopier. Siden flyttet bedriften til fjerde etasje i Torggata 32 og navnet ble Hamar Lyskopi. I dag, 90 år etter, holder bedriften fremdeles til i Torggata 32, to etasjer lenger ned. Jeanette Mathiesen har hatt arbeidsplassen sin her siden 1982.

– Moren min startet her i 1972 og tok over da Nordgård ble pensjonist i 1982. Da begynte jeg sammen med henne. På det meste var vi tre ansatte, men nå er jeg alene igjen, sier Jeanette som har med seg hundene Sasha og Zita som selskapsdamer.

Så er det sikkert mange som funderer på hvordan det kan være marked for en bedrift som baserer seg på å kopiere – når det finnes pc-er og skrivere i alle hjem og bedrifter.

– De største kundene mine er store og mindre firmaer som trenger detaljerte byggtegninger, forteller Jeanette. Da krøniken var innom, var hun i full sving med å kopiere byggtegninger for BoligPartner som skulle sendes flere steder i landet. Hver eneste dag går, sykler eller kjører hun også rundt i Hamar-området med byggtegninger til lokale firmaer.

– I tillegg lager jeg kopier av gamle tegninger, kart og bilder, jeg trykker opp årsmeldinger, og en gang innimellom kommer det privatpersoner innom som trenger hjelp til enkeltkopier. Men det er firmaene som er de største kundene, sier Jeanette Mathiesen, som trives godt med å være sin egen herre. Men hun er også helt klar på hva som må til i denne bransjen: – God service og greie priser. Men servicen er viktigst!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.