Dette skjedde etter at Hamargutten i sommer var med på å sikre andreplassen, og en pengepremie på litt over 400.000 norske kroner i turneringen «Summer Skirmish».

– Noe av pengene har jeg brukt på en ny datamaskin. Ganske mye har jeg gitt til foreldrene mine, for å hjelpe de med å betale ned lån, sier Zakharchenko.

Nå har han oppnådd noe han har drømt om siden han var ti år gammel.

– Jeg er glad for å ha blitt oppdaget, sier 16-åringen som selv er overbevist om at e-sport vil fortsette å vokse i årene som kommer.

I dataspillet Fortnite, som ble sluppet på markedet i 2017, er det om å gjøre å kjempe om overlevelse med 99 andre motspillere på en øy, mens man forsøker å finne våpen og byggematerialer slik at man kan beskytte seg mot og slå ut motspillerne. Zakharchenko, som går under kallenavnet «Pate1k», har alliert seg med tyske Yan Kaur, kalt «Fwexy». I spillet er de partnere.

– Jeg er han som bygger, mens Fwexy er den mest treffsikre, sier Zakharchenko.

Laget de har signert for, russiske Gambit, ble stiftet allerede i 2013. Laget satser på å være et av Europas ledende innen spill som FIFA, Counter-Strike og League of Legends.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.