Mandag kom nyheten om at Lefdal Elektromarked forsvinner fra det norske markedet. De fleste av butikkene skifter navn og uttrykk, og blir i framtiden en del av Elkjøp-kjeden – som eies av samme konsern som Lefdal.

Også i Hamar blir det forandringer når Lefdal forsvinner. I Vangsvegen vil det etter hvert dukke opp nye Elkjøp-logoer på det svarte bygget.

Vi har tatt en prat med kommunikasjonsansvarlig Madeleine Schøyen Bergly hos Elkjøp og Lefdal i Norge:

– Hva skjer med Lefdal-forretningen i Hamar?

– Lefdal Hamar blir omprofilert til Elkjøp fra 15. januar. Dette vil ikke ha noen praktisk betydning for kundene våre i Hamar; man vil møte de samme menneskene, kunne handle de samme produktene og gå til samme adresse – men med nye skilter.

– Er planen å drifte to Elkjøp-varehus i samme by?

– Ja, vi skal drifte begge butikkene i Hamar. Det vi vet er at kundene våre har en relasjon til varehusene og menneskene som jobber der, og dette vil vi ta vare på.

– Vil de to utkonkurrere hverandre, eller vil det være lønnsomt å ha begge i drift?

– Vi anser absolutt markedet i Hamar som stort nok til å kunne drifte begge butikkene på lønnsomt vis.

– Blir de ansatte med videre til Elkjøp?

– Ja, alle ansatte blir med videre. Endringen blir at man får nye skjorter, nye skilter og ny innredning i butikken. I tillegg får kundene enda bedre kundefordeler ved at vi samler de beste kundeløftene fra begge kjedene.

– Når startet arbeidet med omprofilering?

– Vi starter med å bytte ut skiltene utvendig denne uken. Planen er at Lefdal-butikken er oppe og stå som Elkjøp mandag 15. januar. Det er foreløpig ikke planlagt store ombygginger, men det er mye som skal byttes ut innvendig for at sikre et helhetlig Elkjøp-uttrykk i riktige farger, avslutter Bergly.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00