Steinkjer-mannen, som gjorde hamarsing av seg i 1996, hadde ansvaret for transport og logistikk under Ungdoms-OL for ett år siden. Da ble det satt ny olympisk rekord: Alt utstyr (og det er store mengder) kom dit det skulle, til riktig tid. Ingenting ble skadet eller borte.

– Jo, ja, takk, sier en ganske så beskjeden Øksnes når jeg ringer for å gratulere. Han er veldig takknemlig for å ha blitt kåret til Årets Medarbeider, men han er også veldig rask til å dele hederen med alle de dyktige sjåførene og sortererne som sørget for at alt gikk riktig og raskt for seg.

– Jeg holdt på med planleggingen alene i to måneder, og det var litt vanskelig å beregne hvor mye plass alt utstyret ville ta, sier Øksnes. For her var det snakk om kjelker, slipemaskiner, alpinski, langrenns- og hoppski, store hockeybager og mye annet. I tillegg kjørte de ut mat til alle funksjonærene.

Konsernsjef Tone Willie skryter av Hallvard Øksnes.– Jeg er imponert over jobben han gjorde, sier hun.

Nå skal han inn til konsernsjefen og få diplom og premie: et håndballarrangement med opphold for to.– Jeg er tilnærma det en kaller sportsidiot og skulle gjerne hatt med meg håndball-VM for damer i Tyskland i desember, røper han.

Både Øksnes og kona Inger Lise Aanonli har arbeidsplassen sin på postterminalen i Hamar. Der jobber Øksnes med lederstøtte, data- og IT-støtte og kvalitet. I fjor hadde han 40 årsjubileum i Posten.

Hockeyinteresserte har sikkert også hatt kontakt med Øksnes. I 17 år var han frivillig i Storhamar Hockey, som arenaansvarlig- og sjåfør på ismaskinen. Nå har han gitt seg med det, men ser likevel mye hockey siden sønnen Andreas er A-lagsspiller på Vålerenga.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00