I Kulturhuset håper de å kunne fylle hele foajeen med pepperkakehus og andre byggverk. Og de første påmeldingene har kommet inn. Tre barneskoler er påmeldt, noen barnehager har også sendt inn, samt noen privatpersoner. Men utstillingsleder Henriette Enger håper at langt flere hiver seg på.

– Vi har jo gått ut og sagt at vi skal bygge Hamar i pepperkake, men håper ikke at folk er blitt skremt av det. vi forventer ikke at folk skal komme med hele byen i pepperkakeform. Her kan det være det lille tømmerhuset i utkanten, eller et annet byggverk. Det er rom for mange tolkninger her, sier Enger til krøniken.

Det er litt færre påmeldinger nå sammenlignet med samme tidspunkt i fjor, men Enger regner med at det strømmer på.

Det er tredje året kulturhuset inviterer til pepperkakekonkurranse, og i fjor tok det helt av. Det ene mer fantastiske byggverket enn det andre fylte opp store deler av foajeen, og det lyste opp i vintermørket. Utstillingen var godt besøkt gjennom hele jula.

Også i år blir det høytidelig åpning av utstillingen. Det skjer den 26. november når julegata tennes i Hamar. Det er ingen øvre eller nedre aldersgrense, og her kan en bake sammen med andre. Premien er en middag eller en forestilling for vinneren eller vinnerne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.