Innsamlingen i julegrytene er Frelsesarmeens største årlige innsamling. I fjor kom det inn 657.000 kroner i grytene.

– Jeg håper folk vil ta godt oss i år også. Vi er helt avhengig av disse pengene for å kunne hjelpe dem som trenger det også i 2018, sier Silje Fagermo i Frelsesarmeen i Hamar.

Nå står det julegryte i gågata utenfor Torghjørnet, på CC Hamar og på Maxi. På 13. året sørger medlemmer i Hamar Vest Rotary og Hamar Rotary for å betjene bøssene store deler av dagen.

Og som tidligere var det Hans Ruud i Hamar vest Rotary som tok førstevakta utenfor Torghjørnet.

– Vi i Rotary ønsker å bidra der vi kan gjøre noe godt for andre, og mer direkte enn dette kan vi nesten ikke få gjort det. Her synes vi at vi gjør en god jobb, det viser også innsamlingstallene før og etter at vi ble med på dugnaden, sier Hans Ruud, som føler at han er noe nær en frelsessoldat i disse dager.

Men selv ikke Rotary og Frelsesarmeen selv klarer å fylle opp alle vaktene. Silje Fagermo håper at andre som vil gjøre en innsats går inn på frelsesarmeen.no og melder seg på.

Fra innholdet i fjorårets julegryte gir nå Frelsesarmeen julestøtte til dem som har søkt. Det er nå kommet inn over 120 søknader, blant dem mange familier. I fjor var det 70 barn blant søkerne.

Frelsesarmeen arrangerer også to julebord, ett for personer i rusmiljøet og ett for familier og enslige. Nå begynner det å haste både med søknader og påmeldinger til julebord.

For penger som er samlet inn arrangerer Frelsesarmeen også frokost mandager og onsdager. I tillegg er det matutdeling første mandag i måneden.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00