Leder for friidrettsgruppa i HIL, Øyvind Ranestad, håper og tror at mange også utenom friidrettsmiljøet vil ta del i arrangementet. Derfor setter HIL i gang såkalte dommerkurs onsdag 19. september. Kurset går over tre kvelder, og deltakerne kan etter dette delta som kretsdommere.

– Det er snakk om funksjonærer som jobber sammen i team under en leder på øvelsene. De vil få prøve seg på flere stevner for barn før NM, beroliger Øyvind Ranestad.

Det er friidrettsgruppa i HIL og Orion som sammen skal arrangere NM i friidrett i idrettsparken på Børstad 23.-til 25. august neste år. Bakgrunnen for at HIL ble valgt er at friidrettsgruppa fyller 100 neste år.

– Og vi har jo stolte tradisjoner, sier Øyvind Ranestad, der vi står foran statuen av Egil Danielsen på Børstad.

Interessen for friidrett har vært raskt økende i Hamar-området. Nå er det opp mot 100 på treningene, flere av dem har vært med siden vi startet opp igjen i 2010, sier Øyvind Ranestad. En av dem, Mille Eide Nyhus (15), er kvalifisert både på 200, lengde og tresteg til NM.

HIL og Orion har etter hvert god erfaring med å arrangere stevner, både mindre og større. Fra egne rekker kan de stable på beina rundt 100 funksjonærer og andre medhjelpere.

– Men NM er et stort løft for oss og det går over flere dager så vi bør opp i rundt 200, sier Øyvind Ranestad og som håper det er mange som vil bidra og som får orkesterplass når stjernene kommer.

Rundt baneanlegget på Børstad skal det bygges tribuner og det er også planer om mattelt.

– Vi vil lage miljø rundt stevnet, og vi kommer også til å trenge folk til rigging og matservering, sier Ranestad.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00