Leder for friidrettsgruppa i HIL, Øyvind Ranestad, håper og tror at mange også utenom friidrettsmiljøet vil ta del i arrangementet. Derfor setter HIL i gang såkalte dommerkurs onsdag 19. september. Kurset går over tre kvelder, og deltakerne kan etter dette delta som kretsdommere.

– Det er snakk om funksjonærer som jobber sammen i team under en leder på øvelsene. De vil få prøve seg på flere stevner for barn før NM, beroliger Øyvind Ranestad.

Det er friidrettsgruppa i HIL og Orion som sammen skal arrangere NM i friidrett i idrettsparken på Børstad 23.-til 25. august neste år. Bakgrunnen for at HIL ble valgt er at friidrettsgruppa fyller 100 neste år.

– Og vi har jo stolte tradisjoner, sier Øyvind Ranestad, der vi står foran statuen av Egil Danielsen på Børstad.

Interessen for friidrett har vært raskt økende i Hamar-området. Nå er det opp mot 100 på treningene, flere av dem har vært med siden vi startet opp igjen i 2010, sier Øyvind Ranestad. En av dem, Mille Eide Nyhus (15), er kvalifisert både på 200, lengde og tresteg til NM.

HIL og Orion har etter hvert god erfaring med å arrangere stevner, både mindre og større. Fra egne rekker kan de stable på beina rundt 100 funksjonærer og andre medhjelpere.

– Men NM er et stort løft for oss og det går over flere dager så vi bør opp i rundt 200, sier Øyvind Ranestad og som håper det er mange som vil bidra og som får orkesterplass når stjernene kommer.

Rundt baneanlegget på Børstad skal det bygges tribuner og det er også planer om mattelt.

– Vi vil lage miljø rundt stevnet, og vi kommer også til å trenge folk til rigging og matservering, sier Ranestad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.