• Miljørådgiver: Lise Urset.

– Men aller først må vi få kontakt med bønder eller andre som har jord og som har interesse for å tilrettelegge for hageparseller, sier miljørådgiver Lise Urset i Hamar kommune.

Først og fremst håper kommunen å få søknader fra sentrumsnære gårder som har lyst og mulighet til å lage en parsell for eksempel i utkanten av et jorde. På denne måten kan bonden bruke maskiner som også brukes i den ordinære driften.

Dette året har Hamar kommune satt av 120.000 kroner til etablering av parsellhager. Det gis inntil 60.000 kroner til søkerne.

– Vi regner med at det går med litt ekstra til å etablere en slik parsellhage. Men etter hvert håper vi at driften går noenlunde rundt, sier Lise Urset.

For planen er at alle som ønsker skal kunne søke om å få leie sin del av den eller de parsellene som blir opparbeidet. Her skal de kunne dyrke det de ønsker, men også ha ansvaret for å følge opp vekstene sine.

– Vi er veldig opptatt av at noen må ta ansvar for parsellhagen. For hvis noen gir opp sin del underveis og det begynner å se stusslig ut, er det lett for at andre også mistet motet, sier Lise Urset.

Hun håper bønder og andre som har jord som kan egne seg, tar kontakt slik at de kan starte planleggingen allerede nå.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.