• Miljørådgiver: Lise Urset.

– Men aller først må vi få kontakt med bønder eller andre som har jord og som har interesse for å tilrettelegge for hageparseller, sier miljørådgiver Lise Urset i Hamar kommune.

Først og fremst håper kommunen å få søknader fra sentrumsnære gårder som har lyst og mulighet til å lage en parsell for eksempel i utkanten av et jorde. På denne måten kan bonden bruke maskiner som også brukes i den ordinære driften.

Dette året har Hamar kommune satt av 120.000 kroner til etablering av parsellhager. Det gis inntil 60.000 kroner til søkerne.

– Vi regner med at det går med litt ekstra til å etablere en slik parsellhage. Men etter hvert håper vi at driften går noenlunde rundt, sier Lise Urset.

For planen er at alle som ønsker skal kunne søke om å få leie sin del av den eller de parsellene som blir opparbeidet. Her skal de kunne dyrke det de ønsker, men også ha ansvaret for å følge opp vekstene sine.

– Vi er veldig opptatt av at noen må ta ansvar for parsellhagen. For hvis noen gir opp sin del underveis og det begynner å se stusslig ut, er det lett for at andre også mistet motet, sier Lise Urset.

Hun håper bønder og andre som har jord som kan egne seg, tar kontakt slik at de kan starte planleggingen allerede nå.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00