Ordfører Einar Busterud stilte opp da Fosterhjemstjenesten ville ha hjelp til å promotere vårens fosterhjemskampanje. Gjennom denne kampanjen ønsker Fosterhjemstjenesten å skaffe fosterhjemsplasser hos personer som barna kjenner.

– Det kan være en nabo, en trener, en lærer eller andre som barna kjenner. Vår erfaring er at slike fosterhjem ofte er mer holdbare. Barna kan slippe å skifte skole, og tiden med relasjonsbygging er ofte kortere, sier rådgiver i Fosterhjemstjenesten i Hedmark, Ann Iren Tjore.

Sammen med kollega Eli Viland Pehrson henger hun nå opp massevis av plakater med ønsker fra barn som savner trygghet i hverdagen. «Søker noen som synger nattasanger», eller «En som kan spørre meg om hvordan dagen min har vært» er eksempler på de enkle og hjerteskjærende tekstene på disse plakatene som nå flere sikkert vil støte på.

Og trolig har du allerede sett reklamefilmen om gutten og matboksen som har vært vist på fjernsyn i hele kampanjeperioden. Den ordløse reklamen er blitt delt over hele verden og er nå sett 200 millioner ganger!

– Filmen har gjort underverker. Vi er nesten litt i sjokk over den mottakelsen den har fått. Vi har fått henvendelser fra Kina, fra store bloggere i USA og til meg fra Disney, sier Ann Iren Tjore.

I Hedmark er det nå mellom 30 og 40 barn som trenger en fosterhjemsplass.

– Det er vanskeligst å skaffe fosterhjemsplass til søsken, men vi ønsker ikke å skille søsken. Vi ser også at det er rift om de minste barna, mens det er vanskeligere å finne nye hjem for barn i alderen 6 til 12 år, sider rådgiverne.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.