Morgensyklister som kom langs Stangevegen ble stoppet med et smil, knekkebrød, buff og sykkelsetebeskytter. Forhåpentlig melder de seg også inn som deltakere i «Sykle til jobben»aksjonen som onsdag ble åpnet over hele landet. Alle som bor eller jobber i Hamar deltar gratis i aksjonen.

500 deltok

I fjor var det rundt 500 som bodde eller jobbet i Hamar som registrerte seg som deltakere. Hamar ble slått av Elverum som hadde rundt 800 deltakere, men var bedre enn Gjøvik og Lillehammer.

– I år er det fokus på hverdagssyklistene. En kan bli med i trekningen av mange fine premier, og alle er med, enten de sykler kort eller langt, sier Marianne Berg. Målet er å slå Elverum.

I år kan du også registrere all annen aktivitet, en gåtur, fotball og trening.

Ordfører Einar Busterud, som selv har syklet 45 mil på tre dager i Tyskland i påsken, fikk jakke som viser at han er «Sykle til jobben-ambassadør». Nå håper han å få med enda flere.

– Det er bare å sykle én til to ganger, så er en i gang. Mange vil oppdage at de bruker kortere tid på å sykle enn å bruke bilen til jobb, sier han.

Oversikter viser at syklistene i Hamar-området utgjør sju prosent av alle reisende. I Hamar by ligger andelen på rundt 25 prosent. Undersøkelser viser også at andelen vintersyklister øker.

FRISK START

Flere av dem som syklet langs Stangevegen denne morgen kunne bekrefte nettopp det. En av dem var Turid Hekne som har en sykkelveg på 3,5 kilometer fra Bekkelaget.

– Jeg sykler hver dag, og jeg tror jammen det tar kortere tid enn å få bilen ut av garasjen, kjøre til jobb og parkere. Dessuten får jeg en frisk start på dagen, sier hun.

En annen friskus denne litt kalde morgenen er Ellen Wold.

– Jeg har som mål å sykle to-tre ganger i uka fra der jeg bor i Sandvika, sier hun.

Kjell Arne Olsen pendler til jobben i Hamar. Han sykler først fem kilometer til toget i Lillestrøm, i Hamar venter sykkel nummer to til siste etappen på én kilometer.

– Men jeg sykler mye mer enn det, sier Olsen, før han legger ut på siste kilometeren.

Hvis du vil melde deg på, finner du aksjonen under «Sykle til jobben 2017». Så er du i gang!

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.