Morgensyklister som kom langs Stangevegen ble stoppet med et smil, knekkebrød, buff og sykkelsetebeskytter. Forhåpentlig melder de seg også inn som deltakere i «Sykle til jobben»aksjonen som onsdag ble åpnet over hele landet. Alle som bor eller jobber i Hamar deltar gratis i aksjonen.

500 deltok

I fjor var det rundt 500 som bodde eller jobbet i Hamar som registrerte seg som deltakere. Hamar ble slått av Elverum som hadde rundt 800 deltakere, men var bedre enn Gjøvik og Lillehammer.

– I år er det fokus på hverdagssyklistene. En kan bli med i trekningen av mange fine premier, og alle er med, enten de sykler kort eller langt, sier Marianne Berg. Målet er å slå Elverum.

I år kan du også registrere all annen aktivitet, en gåtur, fotball og trening.

Ordfører Einar Busterud, som selv har syklet 45 mil på tre dager i Tyskland i påsken, fikk jakke som viser at han er «Sykle til jobben-ambassadør». Nå håper han å få med enda flere.

– Det er bare å sykle én til to ganger, så er en i gang. Mange vil oppdage at de bruker kortere tid på å sykle enn å bruke bilen til jobb, sier han.

Oversikter viser at syklistene i Hamar-området utgjør sju prosent av alle reisende. I Hamar by ligger andelen på rundt 25 prosent. Undersøkelser viser også at andelen vintersyklister øker.

FRISK START

Flere av dem som syklet langs Stangevegen denne morgen kunne bekrefte nettopp det. En av dem var Turid Hekne som har en sykkelveg på 3,5 kilometer fra Bekkelaget.

– Jeg sykler hver dag, og jeg tror jammen det tar kortere tid enn å få bilen ut av garasjen, kjøre til jobb og parkere. Dessuten får jeg en frisk start på dagen, sier hun.

En annen friskus denne litt kalde morgenen er Ellen Wold.

– Jeg har som mål å sykle to-tre ganger i uka fra der jeg bor i Sandvika, sier hun.

Kjell Arne Olsen pendler til jobben i Hamar. Han sykler først fem kilometer til toget i Lillestrøm, i Hamar venter sykkel nummer to til siste etappen på én kilometer.

– Men jeg sykler mye mer enn det, sier Olsen, før han legger ut på siste kilometeren.

Hvis du vil melde deg på, finner du aksjonen under «Sykle til jobben 2017». Så er du i gang!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00