Det er adventistenes årlige hjelpeaksjon som er i gang, og mottoet i år er «Læring og livskvalitet». ADRA, som står bak, står for Adventist Development and Relief Agency Norge.

– Gjennom hjelpeaksjonen skal vi sørge for drikkevann, skolemat, utdanne lærere og skoleleder, bygge klasserom, latriner og vannsystemer, sier Roy V. Andersen som organiserer aksjonen i Hamar-området.

Det er også et mål å skape trygge aktivitetssenter for barn som ikke går på skolen og jobbe for at jenter skal få skolegang. ADRA dekker akutte behov for vann og mat, men er først og fremst engasjert i langsiktig utvikling.

4.- og 18. september blir det fellesaksjon for innsamlingen. Da vil medlemmer av menigheten gå fra hus til hus med bøsser.

– Vi har ikke så mange medlemmer, men de aller fleste av dem er med på innsamlingsaksjonen, sier Roy V. Andersen. Aksjonen er i gang helt til 31. desember, og også bedrifter vil få besøk med spørsmål om å være med på innsamlingen.

I fjor gikk pengene fra innsamlingen til barn i Etiopia. I Hamarområdet ble det samlet inn rundt 40.000 kroner, og Andersen håper at de skal kunne nå denne summen også i år. På landsbasis kom det inn rundt 3,5 millioner kroner.

I Sør-Sudan, dit pengene skal gå i år, er det regnet at det humanitære hjelpebehovet er på 7,5 millioner kroner. Landet har 12,5 millioner innbyggere, og landet har vært i krise etter borgerkrig. 1,9 millioner barn og voksne er på flukt internt i landet, og 1,7 millioner har flyktet til nabolandene.

– Vi er klar over at det er mange innsamlingsaksjoner, men vi kan faktisk vise til at over 90 prosent av pengene kommer fram dit de skal. Det er et velorganisert apparat, både her i landet og dit pengene skal, lover Roy V. Andersen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00