Terje Mæhlum og flere andre gode hjelpere i HIL stiller med stoppeklokker og godt humør på idrettsanlegget på Børstad torsdag kveld. Og de håper mange vil benytte anledningen til å teste formen. I fjor var det rundt 20 som stilte opp.

– Det er veldig trivelige kvelder der latteren sitter løst. Men det er rart med det, det skjer noe med folk når de står på startstreken, sier Terje Mæhlum, som håper at kanskje kollegaer vil utfordre hverandre. Det setter en ekstra spiss på merketakingen.

Du må gjennom øvelser innen fire greiner for å kunne ta idrettsmerket: styrke, utholdenhet, spenst og hurtighet. På Børstad er det snakk om 60 meter, langløp 3.000 meter, kule/liten ball, stille høyde og lengde. Men håpet er ikke ute om du skulle slite med noen av øvelsene.

– Det er fullt mulig å gå i stedet for å løpe, og en kan også bytte det ut med sykling eller svømming, sier Mæhlum. Som gammel spydkaster stiller han gjerne med gode råd for dem som skulle ha problemer med kasteøvelsene.

Det å ta idrettsmerke hadde nok en mer prestisjefylt klang for en del år tilbake.

– Tidligere var det veldig populært, alle skulle ta idrettsmerket. Det var egne kvelder med utdeling av merker og ikke minst statuetten som en får etter å ha tatt idrettsmerket 25 ganger, minnes Terje Mæhlum som sjøl har statuetten.

I Hamar lå aktiviteten nede i flere år, til ei gruppe med ildsjeler startet igjen. En av dem, Tore B. Larsson, døde nylig, og er dypt savnet, ikke minst for den gløden han hadde for denne aktiviteten. Men resten av gruppa som tok opp igjen idrettsmerket er klare for dyst. I første omgang er det snakk om tre torsdagskvelder på rad, og Mæhlum lover kaffe og kringle!

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00