– Det er nesten fælt å klippe i disse kjolene. Men de som har brukt kjolene, har gitt dem til oss. Spennende blir det, sier Unn Andri Bjørnbakken, faglærer for VG2-elevene på Tekstil og design.

Det er systua på Domkirkeodden/Hedmarksmuseet og katta som samarbeider om dette spennende prosjektet, og det har strømt på med flotte brudekjoler etter at de etterlyste kjolene gjennom krøniken. De 12 elevene på VG2 får nå frie tøyler til å designe nye kjoler og sy nye brudekjoler. Disse kjolene skal vises på catwalken i Hamardomen under Middelalderfestivalen.

I tillegg skal Tanja Otnes Undseth, elev i avgangsklassen på tekstil og design, designe og sy brudekjole til ei som faktisk skal gifte seg i mai neste år. Marianne Svartnes skal stå brud i Ringsaker kirke og stiller da i en unik, redisegnet brudekjole.

Systua på Hedmarksmuseet har stilt som krav at kjolene må ha klare innslag av senmiddelalder eller renessanse, som er tidsepoken for middelalderfestivalen i 2017. Her kan det være snakk om store Tudorkrager eller overdådige puffermer.

– Men ellers synes jeg det er spennende om de strekker grensene, blander inn andre stoffer, gjerne med farger, og kanskje plast og metall for å binde sammen det gamle og det nye. I tillegg til framvisningene i domen, skal kjolene stilles ut på Hedmarksmuseet, sier Torunn Meyer, leder for systua. Fjorårets show i Hamardomen ble en stor suksess, og Meyer har tro på at neste års show kan bli minst like spektakulært med kjolene de har fått som utgangspunkt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00