Innen 1. september skal alle skilt og automater være klare for parkeringsendringen. Da skal du kunne parkere gratis på oppmerkede plasser i to timer innenfor Enggata i øst, Grønnegata i nord, Morteruds gate i vest og Strandgata i sør. Allerede før helga var Strandgata klar, men i tverrgatene gjensto det å gjøre klar automatene. De som har parkeringsskive kan bruke denne for å markere når de parkerer bilen. Ellers må du trykke for billett, eller registrere parkering i appen.

– Men nå blir det viktig å følge klokka. Etter to timer så er vi der, sier arbeidsleder for parkering, Stig Bratlie. Fredag var han travelt opptatt med å sette opp nye underskilt rundt i byen.

Selv om det nå blir to timer gratis parkering, betyr det ikke at man kan stå på samme sted hele dagen og bare trekke ny gratisparkering.

– Denne ordningen er innført for dem som har ærender i sentrum, ikke for dem som står parkert der hele dagen, sier Bratlie.

Ordningen gjelder bare kommunal parkering og omfatter ikke parkeringshus.

Anne Dobloug er storfornøyd med de nye reglene, og har fått mange positive tilbakemeldinger både fra butikkdrivere og fra kunder.

– Jeg håper dette bidrar til at enda flere bruker sentrum. Nå stiller vi mer likt med kjøpe sentrene, sier Dobloug.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.