Innen 1. september skal alle skilt og automater være klare for parkeringsendringen. Da skal du kunne parkere gratis på oppmerkede plasser i to timer innenfor Enggata i øst, Grønnegata i nord, Morteruds gate i vest og Strandgata i sør. Allerede før helga var Strandgata klar, men i tverrgatene gjensto det å gjøre klar automatene. De som har parkeringsskive kan bruke denne for å markere når de parkerer bilen. Ellers må du trykke for billett, eller registrere parkering i appen.

– Men nå blir det viktig å følge klokka. Etter to timer så er vi der, sier arbeidsleder for parkering, Stig Bratlie. Fredag var han travelt opptatt med å sette opp nye underskilt rundt i byen.

Selv om det nå blir to timer gratis parkering, betyr det ikke at man kan stå på samme sted hele dagen og bare trekke ny gratisparkering.

– Denne ordningen er innført for dem som har ærender i sentrum, ikke for dem som står parkert der hele dagen, sier Bratlie.

Ordningen gjelder bare kommunal parkering og omfatter ikke parkeringshus.

Anne Dobloug er storfornøyd med de nye reglene, og har fått mange positive tilbakemeldinger både fra butikkdrivere og fra kunder.

– Jeg håper dette bidrar til at enda flere bruker sentrum. Nå stiller vi mer likt med kjøpe sentrene, sier Dobloug.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00