Som prosjektleder for den nye parsellhagen til Hamar Sanitetsforening, har hun vært ekstra spent på hvordan området ville bli. Nå er Strandvegen parsellhage nesten klar for vinteren. 60 plantekasser er plassert, kirsebær- og plommetrær er på plass. Det er også busker med aronia, solbær og rips. Epletrærne kommer snart. I løpet av kort tid er det gjengrodde området på Domkirkeodden blitt et flott område.

– Og det er så gøy at folk som går forbi her viser interesse. Vi har allerede 12 på blokka som vil leie plantekasser, sier Bente Sydtangen.

Fristed

Blant de interesserte er det både folk fra blokkene på Hamar vest, fra de nye boligene, unge og gamle.

– En kveld jeg jobbet her fikk jeg spørsmål fra en fremmedspråklig kvinne om hun kunne ta med matpakka si og bare sitter her og se. Og det er akkurat det vi håper på; at dette skal bli et fristed der folk kan møtes og utveksle ideer og bli kjent, sier Bente Sydtangen.

Hun har også snakket med folk som ser for seg at de vil ha to kasser, ei med bare blomster og ei med grønnsaker.

Hamar Sanitetsforening tar nå imot påmeldinger til plantekassene. Det vil koste 250 kroner året, og summen er satt lav for at alle skal kunne være med. Man forplikter seg samtidig til å holde orden i sin egen kasse.

Bær for alle

Det første året med parsellhage er grunnen under planteklassene dekket med plast for å ta knekken på ugras. Deretter vil det være mulig å også bruke matjorda under kassene.

I midten av parsellhagen skal det lages ei sittegruppe. Det blir også benker i nederste del av parsellhagen. Disse kommer på plass i april når hagen åpner. I nederste del av hagen blir det også en bringebærhekk.

– Både bær og frukt skal være tilgjengelig for alle. Men det som plantes i kassene tilhører dem som planter. Vi håper det vil gå seg til, sier Bente Sydtangen som gleder seg til å se det vokse og gro i parsellhagen.

Det var Hamar kommune som tok initiativet til parsell hager i Hamar, og Hamar Sanitetsforening har fått tilskudd fra kommunen, samt fra NKS på fylkesnivå og sentralt.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00