Som prosjektleder for den nye parsellhagen til Hamar Sanitetsforening, har hun vært ekstra spent på hvordan området ville bli. Nå er Strandvegen parsellhage nesten klar for vinteren. 60 plantekasser er plassert, kirsebær- og plommetrær er på plass. Det er også busker med aronia, solbær og rips. Epletrærne kommer snart. I løpet av kort tid er det gjengrodde området på Domkirkeodden blitt et flott område.

– Og det er så gøy at folk som går forbi her viser interesse. Vi har allerede 12 på blokka som vil leie plantekasser, sier Bente Sydtangen.

Fristed

Blant de interesserte er det både folk fra blokkene på Hamar vest, fra de nye boligene, unge og gamle.

– En kveld jeg jobbet her fikk jeg spørsmål fra en fremmedspråklig kvinne om hun kunne ta med matpakka si og bare sitter her og se. Og det er akkurat det vi håper på; at dette skal bli et fristed der folk kan møtes og utveksle ideer og bli kjent, sier Bente Sydtangen.

Hun har også snakket med folk som ser for seg at de vil ha to kasser, ei med bare blomster og ei med grønnsaker.

Hamar Sanitetsforening tar nå imot påmeldinger til plantekassene. Det vil koste 250 kroner året, og summen er satt lav for at alle skal kunne være med. Man forplikter seg samtidig til å holde orden i sin egen kasse.

Bær for alle

Det første året med parsellhage er grunnen under planteklassene dekket med plast for å ta knekken på ugras. Deretter vil det være mulig å også bruke matjorda under kassene.

I midten av parsellhagen skal det lages ei sittegruppe. Det blir også benker i nederste del av parsellhagen. Disse kommer på plass i april når hagen åpner. I nederste del av hagen blir det også en bringebærhekk.

– Både bær og frukt skal være tilgjengelig for alle. Men det som plantes i kassene tilhører dem som planter. Vi håper det vil gå seg til, sier Bente Sydtangen som gleder seg til å se det vokse og gro i parsellhagen.

Det var Hamar kommune som tok initiativet til parsell hager i Hamar, og Hamar Sanitetsforening har fått tilskudd fra kommunen, samt fra NKS på fylkesnivå og sentralt.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.