Hun er arbeidslagsleder for bofellesskapet og har vært aktivt med i byggeprosessen. Her var det nemlig fire leiligheter som ble bygget i 1991. Nå er resten av tomta utnyttet slik at det totalt blir 10 leiligheter, hver på 50–60 kvadratmeter, med et fellesrom og uteplasser. Bofellesskapet har heldøgnsbemanning. Den lave bygningen ligger omkranset av eneboliger, akkurat slik Husbanken krever for boliger som er tilpassa brukere med spesielle behov. De som får gleden av å flytte inn her, bor i dag hjemme.

Anne Brendjord, assisterende helse- og omsorgssjef, er veldig fornøyd med det samarbeidet de har fått med prosjektledelsen i kommunen.

– Vi samarbeider nært under planleggingsfasen. Når byggingen er i gang, overlater vi alt til prosjektleder, og vi viser nå at vi kan holde både budsjett og tidsramme, sier hun og gir mye av æren til prosjektleder Nils Solbraa. Hun roser også det gode og effektive forholdet de har fått til Husbanken.

Brendjord har stort håp om at skal få støtte til å bygge enda flere bofellesskap. Oversikten som er laget fram til 2023, viser at 68 brukere vil ha behov for tilrettelagte boliger. 32 av disse står som søkere på en tilrettelagt leilighet, de aller fleste av dem bor nå hjemme.

– For en del brukere kan disse leilighetene være en overgangsleilighet til de eventuelt vil bo helt for seg selv, sier Anne Brendjord. Hun har nå fått planleggingsmidler for et bofellesskap i Vekten. Også her kan det være aktuelt å bygge inntil bofellesskapet som allerede er der.

Hamar har nå 16 bofellesskap med totalt 140 brukere. Georg Skutlaberg, som leder tjenesten for funksjonshemmede, har gode erfaringer med slike forholdsvis små fellesskap der en både har egne leiligheter, men også muligheter for felles oppholdsrom.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.