Interessen for Turistforeningen startet med trilleturer med datteren Maja for vel 13 år siden. Ragnhild, som opprinnelig kommer fra Romedal, hadde flyttet tilbake til Hamar etter flere år i Oslo og Bø. Hun hadde fått vesle Maja og kjente ikke så mange. Da ringte hun til Hans Ruud i Hamar og Hedemarken Turistforening (HHT) for å høre om de hadde trillegrupper. De hadde ikke det. – Men det kan du starte, svarte Hans Ruud. Og slik ble det.

Mange aktiviteter

I årene som har gått har Ragnhild, som daglig jobber på høgskolen, blitt stadig mer involvert i dugnadsarbeidet til HHT. Etter trilleturene ble hun leder i Barnas Turlag og får en stor del av æren for at det er blitt så populært. Fra å tilby noen få aktiviteter, vrimler det nå av nærmiljøaktiviteter for barn på Hedmarken. Barnas Turlag lokalt har nå 728 medlemmer mellom 0 og 12 år, og sist år var det en økning på hele 17,8 prosent.

– Det har vært artig å være med på. Veldig mange av aktivitetene her er åpne for alle, det er gratis. Det er ikke alltid like lett å komme seg ut på tur alene, men hvis du har en lommelykttur i Klukhagan eller en tur til Gitvola for å høre om heksene der, så er det så mye lettere å komme seg ut. Og så liker barn å gå på tur med andre barn, sier hun.

Strategiplan

De to siste årene har Ragnhild Narum også sittet i styret i DNT sentralt. Her har hun vært med på å lage strategiplanen for de neste fem årene i DNT.

Som nestleder blir hun en del av paraplyen over 57 medlemsforeninger. Det er paraplyens oppgave å få disse organisasjonene til å arbeide godt sammen, trekke i samme retning og gi dem en stemme utad.

– At jeg ble valgt som nestleder tar jeg som et tegn på at jeg har gjort en god jobb så langt. Men også at det arbeidet som HHT gjør legges merke til sentralt, sier Ragnhild Narum.

Hun brenner for å gjøre enda flere oppmerksomme på de opplevelsene de kan få i naturen rundt seg. Og det er en av hennes hjertesaker å gjøre det lettere for både barn og voksne å komme seg ut og være med på opplevelser.

– Det behøver ikke være de lange turene. Vi har alle vårt i hverdagen, og det er ikke alltid du har tid til å dra i Jotunheimen for å gå på tur. Men det du kan rekke er å ta kveldsmaten på en tur i skogen eller på stranda. Hvis det da står i avisa at det er en tur i Løten som du bare kan møte fram til, så får vi kontakt med stadig nye grupper, sier Ragnhild Narum.

FELLESSKAP

Hun opplever at mange setter stor pris på de sosiale fellesskapene som Turistforeningen lager. – De er viktige enten du er supersprek eller synes det er litt tungt å komme over dørstokken, sier hun.

Selv husker hun spesielt godt en tur med Barnas Turlag for noen år tilbake. Det var annonsert en tur til et bjørnehi ved Brennsetra, og vanligvis var det rundt 30 deltakere på turene. Denne gangen kom det 150!

– Noen av dem hadde aldri vært med på tur med Barnas Turlag før, men jeg tror ikke noen som var med på den turen har glemt den, sier hun.

familien til Ragnhild, mannen Erik og døtrene Maja (13) og Kristin (11) er glad i å gå turer. – Men det er viktig å ha det gøy, og også hos oss går det an å avbryte turen etter 500 meter hvis vi ikke har dagen, sier hun og ler.

Men hun og Maja gjennomførte i fjor Hamar på langs, 83,5 kilometer, der de var innom mange av HHTs turisthytter på vegen.

– Vi hadde med mye sjokoladekake og feiret både høye topper og hytter. Men vi kom fram!, sier den nye nestlederen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.