De har pakket ned og pakket opp i flere dager og sjauet lass på lass mellom den gamle og den nye butikken. Det er ikke så langt mellom lokalene.

– Men det er stor forskjell, mener leder for Salgsbua Dagny Busterud.

– Her er det mer veggplass med plass til enda flere hyller, lokalene virker luftigere og vi har større utstillingsvindu. Og så slipper vi trappa, sier hun.

De andre medhjelperne nikker og sukker. For i de tidligere lokalene var det ganske bratte trapper og det lyktes aldri å lage rampe for rullestol eller gåstoler. Inn til de nye lokalene er det bare en liten kant.

– Her skal alle kunne komme inne, sier Dagny Busterud som lokker med en kaffekopp for dem som kommer på lørdag.

I mars kunne Salgsbua feire sine første 40 år. Helt øverst på ønskelista sto nettopp nye lokaler. Aller helst ville de hatt et lokale i gågata, men de er veldig fornøyd med å ha funnet et lokale som ligger nær både gågata og Strandgata slik at også turister kan finne fram til dem.

Salgsbua formidler varer laga av pensjonister, og de som står i butikken er også pensjonister som arbeider på frivillig basis. Nå er det mellom 200 og 300 som leverer produktene sine jevnlig til Salgsbua. Her finner du masse strikkevarer til både store og små, broderier, treprodukter og masse andre håndlagede ting, alt til greie priser.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00