Det var ansatte og frivillige i NAF sentralt og i lokalavdelingen i Hamar og omegn, samt ei mor ved skolen som møtte foreldre og barn på veg til skolen. Med synlige skilt som viste hvor foreldrene burde stoppe bilene, en ny inngang for elevene, med brosjyrer og reflekser var målet å lage en tryggere start på dagen for elevene. 7. klassingene ved skolen har stor ære for at det er satt fokus på trafikksikkerheten. De har telt biler og fått medieoppmerksomhet om farlige trafikkforhold ved skolen.

Gjøre en forskjell

– Vi har valgt ut Solvang skole som en test på et trafikksikkerhetsprosjekt. Så har vi mobilisert frivillige for å vise at vi kan gjøre en forskjell og gjøre det tryggere for elevene, sa Siw Svendsen, leder for NAFs friviligprosjekt.

Da de for en stund tilbake gikk ut i sosiale medier og etterlyste prosjekter, fikk de inn 35 tips fra NAFs lokalavdeling Hamar og omegn, som omfatter Hamar, Ringsaker og Stange. Et av målene med aksjonene er å finne hjertesaker som kan mobilisere flere frivillige.

På Solvang oppstår det hver dag problemer når foreldre kjører til skolen, setter av barn og rygger ut igjen i vegen, mens det kommer nye biler og elever som går til skolen. Tirsdag morgen ble foreldrene instruert i hvor de burde parkere bilen for å sette av barna og at de burde kjøre rundt skolekvartalet i stedet for å rygge.

NY INNGANG

Ved øvre del av skolen er det nå laget en ny inngang for elevene slik at de slipper å gå langs vegen der foreldrene stopper bilene.

De ansatte som parkerer foran skolen har nå lært at de skal rygge inn slik at det ikke oppstår farlige situasjoner når skoledagen er slutt.

Flere av foreldrene syntes det var greit å bli minnnet på at det kan oppstå farlige situasjoner. Brede Jørgensen har bodd i området i 48 år og ser at trafikkbildet har forandret seg. – Jeg har ikke opplevd noen farlige situasjoner selv, men jeg ser problemet med at mange stopper og setter av barn her, sier han.

I området er det også mange av barna som går til skolen, og de satte pris på at det er tatt bort et gjerde på oversiden av skolen slik at de har en ny inngang. Sjetteklassingene Odin Blom-Hagen og Edvin Murud skjønsberg mente at de heretter ville bruke den nye inngangen slik at de slipper å gå der alle bilene stopper for å slippe av barn.

Siw Svendsen er spent på om denne frivillige aksjonen en morgen er nok for å lage tryggere forhold. Sammen med 7. klassingene skal de følge opp aksjonen for å se om foreldre, elever og ansatte følger opp rådene de har fått.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.