1. mai, tidlig på morgenen, kan du starte jakten på 30 stolper i Hamar sentrum og 12 stolper på Ridabu. Da kan du bruke appen Stolpejakten (men ikke før). Hvis du ikke vil bruke app, kan du som før velge mellom klype og bokstavkode.

De åtte siste postene kommer langs Harestien (naturstien) på Gåsbu. De skal være klare til 12. juni.

Sentralt

Terje Malm fra Hamar Orienteringsklubb og Magne Smeland fra Vang O-lag har de siste dagene fartet rundt i Hamar og satt på plass stolpene. Noen lette, noen litt vanskeligere. Ingen er plassert på samme sted som tidligere. I Hamar by er alle postene plassert innenfor Ringgata slik at en har kunnet bruke et detaljert kart som ble laget til Sprint-NM i fjor. Et lignende kart brukes på Ridabu.

– Du skal kunne nå alle med joggesko, sier Magne Smeland.

I år er det europeisk kulturminneår, og i den anledning er det lagt inn 26 kulturposter. disse postene er merket med gult, både på kartet og på stolpen. Hvis du bruker appen, dukker det opp informasjon om det stedet du står på. På Ridabu har Vang Historielag hjulpet til med å finne informasjon.

Stor interesse

Interessen for Stolpejakten har økt år for år. Stine Olsen Kirkevik på Frisklivssentralen i Hamar kommune forteller at det i fjor var 3.100 som registrerte seg, mot 1.870 året før. 445 klarte alle postene og registrerte seg. 657 barn deltok og av disse var det 227 barn som fant 30 stolper eller mer. Det gir en gratis billett til Ankerskogen svømmehall. Men alle er med og konkurrerer om årskort i Ankerskogen og to gavekort i Hamar kulturhus.

Kartene til stolpejakten er gratis og kan fås både hos Hamar og Hedemarken Turistforening og i Hamar kommune. De samarbeider med Hamar orienteringsklubb og Vang O-lag om Stolpejakten. Du kan også bruke kartet som ligger i appen. I motsetning til tidligere vil postene ligge ute til over høstferien.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00