For etter fjorårets fine opplevelse, har komiteen bestemt at det blir internasjonal kafé i kommunestyresalen i det gamle rådhuset også denne 17. mai. Over 100 personer, i en fin miks av ulike nasjonaliteter, kom til kafeen i fjor.

HER kan du lese om da strømmen gikk for Busterud & Co. på Stortorget 17. mai i fjor.

– Vi fikk så mange positive tilbakemeldinger så det er helt klart et behov for dette tilbudet, sier Anne Thingstad Eriksen, daglig leder for Frivilligsentralen.

I tillegg til Frivilligsentralen, er det Hamar Sanitetsforening, Hedmark Røde Kors og 17. mai-komiteen som har tatt initiativet til en internasjonal 17. mai-kafé. Deltakerne i komiteen står sjøl bak bakingen, og de serverer saft, kaffe og te. Noe underholdning skal det også bli.

– Billig, bra og veldig hyggelig, sier leder for Hamar Sanitetsforening, Mete Willas. Også i år skal Christel Meyer, leder for 17. mai-komiteen fortelle litt om hvorfor vi feirer 17. mai.

– Det er mange som ikke har vært her så lenge som ikke skjønner denne festen vår. De begriper ikke hvorfor vi hoier og skriker og vifter med flagg. Det var populært med en liten innføring, sier Eriksen.

HER kan du se video med folkelivet på Stortorget 17. mai i fjor - og høre Busterud snakke om strømbrudd og Hamars vekst.

Komiteen har ikke satt noe tak på hvor mange som kan komme til kafeen, men de setter stor pris på om folk kan ta en telefon til Frivilligsentralen innen 12. mai og melde seg på forhånd. I fjor hadde ingen meldt seg på, så kom det 100.

– Vi hadde regnet med at det kunne komme 100 så det gikk greit. Men det er veldig greit å ha et noenlunde antall, sier Anne Thingstad Eriksen.

Det er sendt ut invitasjon til mottaket på Ormseter og til Hamar Læringssenter. Komiteen håper at også mange nordmenn vil ta en tur innom. – Det er veldig fint å kunne møtes på et slikt arrangement, sier Mete Willas.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.