Landbruks- og matdepartementet holder med Stange og Ringsaker kommuner og Fylkesmannen i Hedmark i diskusjonen om etterbruk av gammel jernbanegrunn.

Den store trasédiskusjonen gjennom Hamar, har overskygget et annet konfliktpunkt, som også ligger i kommunaldepartementet for avgjørelse.

Det gjelder etterbruk av dagens areal til jernbane når traseen flyttes. Dette er aktuelt i Stange og Ringsaker.

Striden har gått på når det skal være avklart hva dette arealet skal brukes til, og Bane Nor har stått steilt mot kommunene og Fylkesmannen i Hedmark.

Nå har Landbruks- og matdepartementet sendt sin vurdering av innsigelsene som gjelder Stange og Ringsaker kommuner. Brevet HA har fått innsyn i, er datert 3. mai.

Landbruksdepartementet uttaler seg i dette brevet ikke til trasévalget i Hamar, men kun til etterbruk av gammelt spor i Stange og Ringsaker. Landbruksdepartementet anbefaler kommunaldepartementet å støtte Fylkesmannens anbefaling om at det senest ved høring av reguleringsplanforslag for nytt dobbeltspor skal være avklart etterbruk av gammelt spor. Kommunenes vedtak er i tråd med fylkesmannens anbefalinger. Dermed får ikke Bane Nor medhold i sin tilnærming til saken.

Bane Nor på sin side har argumentert med at de frykter forsinkelser i utbyggingen av dobbeltspor dersom bruken av gammelt jernbanespor skal være avklart før reguleringsplanen for nytt dobbeltspor. Kommunaldepartementets endelige vedtak er ventet før eller etter sommeren.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.