Hvis du tar en tur innom foajeen i Kulturhuset kan du se utsnitt av skulpturene, slik Reidun ser dem. Her henger det 12 oljemalerier i klare farger, og du kan lett kjenne igjen Vigelands skulpturer. Her henger det tre varianter av den kjente Sinnataggen, men også flere bilder av kjærlighetsskulpturene og av mor og barn.

– Jeg så skulpturene hans som barn, men da gjorde de ikke noe inntrykk på meg. så var jeg der igjen for tre år siden, og etter det klarte jeg ikke å gi slipp på dem. Det var særlig skulpturene hans med relasjoner mellom mennesker jeg falt for. Jeg tok bilder, noen av dem tegnet jeg, noe har jeg funnet på nettet. Men jeg ville gi dem farger, sier Reidun Søby Eriksen.

Hun er utdannet innen forming, men har malt ved siden av jobb i mange år. Hver tirsdag maler hun i atelieret til Jon Olav Helle sammen med flere andre.

– Før malte jeg mye i duse farger, men det var Jon Olav som mente jeg burde prøve med mer farger. Og dermed ble det farger, sier Reidun.

Utstillingen på Kulturhuset skal stå ut hele oktober, og Reidun er slett ikke ferdig med skulpturene med dette. Et nytt oljemaleri med utgangspunkt i Sinnataggen er nesten ferdig, og hun ser for seg en ny tur for å finne nye innfallsvinkler og utsnitt av skulpturene.

– Og innimellom maler jeg portretter av barnebarna, sier hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00