Hvis du tar en tur innom foajeen i Kulturhuset kan du se utsnitt av skulpturene, slik Reidun ser dem. Her henger det 12 oljemalerier i klare farger, og du kan lett kjenne igjen Vigelands skulpturer. Her henger det tre varianter av den kjente Sinnataggen, men også flere bilder av kjærlighetsskulpturene og av mor og barn.

– Jeg så skulpturene hans som barn, men da gjorde de ikke noe inntrykk på meg. så var jeg der igjen for tre år siden, og etter det klarte jeg ikke å gi slipp på dem. Det var særlig skulpturene hans med relasjoner mellom mennesker jeg falt for. Jeg tok bilder, noen av dem tegnet jeg, noe har jeg funnet på nettet. Men jeg ville gi dem farger, sier Reidun Søby Eriksen.

Hun er utdannet innen forming, men har malt ved siden av jobb i mange år. Hver tirsdag maler hun i atelieret til Jon Olav Helle sammen med flere andre.

– Før malte jeg mye i duse farger, men det var Jon Olav som mente jeg burde prøve med mer farger. Og dermed ble det farger, sier Reidun.

Utstillingen på Kulturhuset skal stå ut hele oktober, og Reidun er slett ikke ferdig med skulpturene med dette. Et nytt oljemaleri med utgangspunkt i Sinnataggen er nesten ferdig, og hun ser for seg en ny tur for å finne nye innfallsvinkler og utsnitt av skulpturene.

– Og innimellom maler jeg portretter av barnebarna, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.