Sjekken ble overrakt til Finsalsenteret på St. Hans-festen torsdag. Også denne festen er det Finsals venner som står bak – nesten 250 beboere og pårørende var invitert til grillmat med hjemmebrygget øl og underholdning i den nyoppussede kantina og på noen avdelingene på sykehjemmet.

Bjørn Myhre, leder for Finsals venner og Claes Petersen i Lions Club Vang er veldig fornøyd med at de har kunnet bidra til triveligere omgivelser for de eldre.

– Vi har samme motto for arbeidet vi gjør: til tjeneste for dem som bor her, sier Claes Petersen.

Venneforeningen har gitt 100.000 kroner, mens Lions har bidratt med 50.000 kroner. Pengene blir overført til Finsal som tilbakebetaling for arbeid som nå er utført. Kantina har ikke vært pusset opp etter at den ble tatt i bruk for 25 år siden. Mens kommunen har lagt nytt golv og kjøpt maling, har venneforeningen vært med og malt og sørget for nye gardiner både i kantina og i resepsjonen. Også bårerommet er pusset opp.

– Men alt er ikke på plass ennå. Her skal det blant annet komme litt mer på veggene for å gjøre det triveligere, sier Bjørn Myhre.

Opp gjennom årene har Finsals venner lagt ned mye penger og mye tid på sykehjemmet. Venneforeningen kjøpte i sin tid buss for at de eldre skulle komme seg ut på tur. De har også bidratt til hagen bak sykehjemmet, og nå stiller de opp og går turer med de eldre hver 14. dag.

I dag er det rundt 100 medlemmer i Finsals venner, men det er ei gruppe på 20–25 personer som sørger for aktiviteten i venneforeningen. Med sine lett gjenkjennelige T-skjorter var de i full vigør på St.hans-festen og sørget for at alle fikk plass og deilig grillmat med tilbehør.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.