Det er Hamar kommune og velforeningene som i fellesskap har bestemt hvilke baner som skal få is. Nå er alle banene registrert på et kart på hjemmesiden til Hamar kommune, under parker, friområder og idrettsanlegg. Hver gang Kommuneentreprenøren har preparert ei bane, blir det registrert på kartet. De grønne sirklene betyr at bana er vedlikeholdt siste døgn, oransje sirkler at den er vedlikeholdt siste uke, mens lilla sirkler viser at den ikke er vedlikeholdt ennå.

Prestrud grusbane, Hol grusbane, Greveløkka, Åker grusbane og idrettsparken på Børstad har høy prioritet. I tillegg er det is i den sosiale sirkelen på Stortorget.

– Men vi har vært heldige med været så det er langt flere enn disse banene som er klare og som har god is. Det er bare å komme seg ut, sier Per Olav Myrvang, driftsleder hos Kommuneentreprenøren.

Banene med høyest prioritert blir vedlikeholdt også alle virkedagene i jula. Han mener at banene nå også skal tåle noen dager med høyere temperaturer uten at isen blir borte, bare det ikke blir for varmt og for mye vind, selvsagt.

Så langt har Myrvang ikke fått noen tilbakemeldinger på kartet og oppdateringene, men han regner med at mange ikke har fått det med seg siden det er så ferskt.

De 19 banene er spredt over hele Hamar, men kartet viser at enkelte av banene ikke blir kjørt opp før i januar.

Da Krøniken tok en ettermiddagstur på Greveløkka, var det god aktivitet. Flere spilte hockey på den ene delen av den store bana. Thomas Stensønes (7 1/2) likte seg bedre på den andre banehalvdelen.

– Jeg bor egentlig på Dal, men er i Hamar denne uka. Vi har vært her og gått på skøyter to ganger, og jeg synes det er veldig morsomt, forteller han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.