For sjuende gang skal den koselige bakgården på kafeen bli omgjort til en utendørs kinosal fredag og lørdag. Den lille filmfestivalen Bakgårdsfilm skal vise den italienske klassikeren «Postmannen» fredag kveld når mørket faller på. Lørdag kveld viser de den norske dokumentaren «Heftig og begeistret». Da skal Tangen Mannskor sette stemningen før filmen settes i gang. Det er Jørgen Rogne og Lars Meyer som tar seg av det tekniske. Nå har de stort lerret, en prosjektor og et PA-anlegg for å yte filmen rettferdighet.

– Da vi startet i 2011, hyrte vi Bygdekinoen til å vise film, men nå har vi kjøpt vårt eget utstyr. Det er ikke lenger filmruller og pause for å skifte rull, men vi har lagt inn pause likevel, sier Kirsti Hougen. Da vil hun gå rundt med sjokoladekassen som er lånt fra kinoen. Kafeen er også åpen.

Gjennom årene er det vist mange ulike filmer i bakgården, fra gamle lokale filmer, stumfilmer til klassikere som «Cinema Paradiso». Det har også vært foredrag om film og også levende musikk til noen av filmene.

– Det er «Cinema Paradiso» som har trukket størst publikum, sier Kirsti Hougen, som er spent på oppslutningen om helgas filmer. Billetter kan kjøpes på forhånd på Tante Gerda.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.