• KLAR ENER: Anette Trettebergstuen. FOTO: Gorm Kallestad / NTB scanpix
  • NÅDDE IKKE OPP: Per-Gunnar Sveen ble skjøvet helt ut av lista i Stange Arbeiderpartis høringssvar. FOTO: JENS ERIK JENSRUD

Anette Trettebergstuen er selvskreven på listetoppen.

Mer diskusjon ble det om de neste plassene på medlemsmøtet til Hamar Ap onsdag kveld.

Nominasjonskomiteen i Hedmark Ap har foreslått Nils Kristen Sandtrøen fra Tynset på andreplassen, mens styret i Hamar Ap ville gi den plassen til Breen.

Det fikk de også medlemsmøtets tilslutning til. Sandtrøen ble i anbefalingen fra Hamar Ap satt på den usikre fjerdeplassen.

Har mest energi

Begrunnelsen for å sette Sandtrøen på fjerdeplass, var ifølge partileder Thomas L. Jørgensen at Sandtrøen, som er en nykommer i stortingssammenheng, er mest sulten og har mest energi, og virkelig er klar til å kjempe for en plass.

Mange på medlemsmøtet til Hamar Ap hadde mye godt å si om Breen, og derfor ble han satt på andreplass.

Sveen er for traust

Fylkesrådsleder Per Gunnar Sveen havnet derimot helt nede på en tiendeplass på høringssvaret fra Hamar Ap.

Gjennomgangsmelodien var at Sveen kan bli litt for traust, at de ønsker å beholde han i fylkespolitikken, og at det er bedre å slippe til yngre krefter.

1. november skal nominasjonskomiteen i Hedmark Ap komme med sitt endelige forslag til stortingsliste, før den endelig vedtas på nominasjonsmøtet 26. november.

Høringssvaret fra Hamar Ap ble dermed som følger: 1. Anette Trettebergstuen, 2. Thomas Breen, 3. Tone Sønsterud, 4. Nils Kristen Sandtrøen, 5. Trine Lise Stårvik, 6. Geir Roger Borgedal, 7. Bente Elin Lilleøkseth, 8. Thomas L. Jørgensen, 9. Turid Backe Viken, 10. Per-Gunnar Sveen, 11. Kamilla Thue, 12. Nils Røhne, 13. Lise Selnes.

Stange Arbeiderparti har også hatt medlemsmøte onsdag kveld. Deres høringssvar til nominasjonskomiteen i Hedmark Arbeiderpartis foreløpige innstilling til stortingslista er slik: 1. Anette Trettebergstuen (enstemmig), 2. Thomas Breen (vant med 12 mot 10 stemmer for Per-Gunnar Sveen i andre valgrunde, Nils Kristen Sandtrøen røk ut i første), 3. Tone Sønsterud (enstemmig), 4. Nils Kristen Sandtrøen (vant med 13 mot 9 stemmer avgitt for Per-Gunnar Sveen), 5. Bente Elin Lilleøkset (enstemmig), 6. Geir Roger Borgedal (enstemmig), 7. Trine Lise Stårvik (enstemmig), 8. Nils Røhne (enstemmig), 9. Turid Backe Viken (enstemmig), 10. Lasse Juliussen (enstemmig), 11. Kamilla Thue (enstemmig), 12. Hassan Abdirasaq (enstemmig), 13. Lise Selnes (enstemmig).

Sveen røk dermed helt ut av listeinnspillet fra Stange Arbeiderparti. 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.