Det sørger driveren av den velkjente kafeen i kjøpesenterets andre etasje for. For hver porsjon lun thaisalat gjestene kjøper (158 kroner) så gir Cafe Opus 10 kroner til Rosa sløyfe-aksjonen.

Les også: Trenger bøssebærere

Nå mot slutten av aksjonsmåneden kan daglig leder Stian Olsen (37), vangssokning som i 17 år har bodd i Løten, fortelle at aksjonen allerede har gitt flere tusen kroner til kreftsaken:

– I tillegg til 10-kroningen som vi gir bort så er det faktisk en del kunder som benytter seg av vårt tilbud om å betale mer enn standard pris og gi det overskytende til aksjonen. Vi er veldig imponert og takknemlige, sier Olsen.

Les også: Knut er tilbake

Han overtok driften av kafeen som eies av Blender-kjeden i fjor høst.

Les også: Farger brua rosa for åttende gang

Kafeen med 16 ansatte – inkludert ekstrahjelper – serverer alt fra kaker og smørbrød til tradisjonelle middagsretter og mer moderne mat:

– Jeg ser jo at en del spisesteder kutter ut retter som kjøttkaker og brun saus, men vi beholder slike tradisjonsretter samtidig med at vi har mer trendy ting som thaisalaten vi buker til å skaffe penger til Rosa sløyfe, sier Olsen.

– Hvorfor bidra til aksjonen?

– Fordi dette er et viktig tema som vi er opptatt av. Å gi støtte til noe som innebærer mer penger til forsking på brystkreft er viktig.

– Og hvordan er livet på Maxi?

– Det er veldig bra – ikke minst takket være mange stamkunder.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00