Det er ungdomsgruppa i Den norske turistforening Hedemarken som kommer med denne henstillingen foran handelsstandens store salgsdag - Black Friday. Ungdomsgruppa har inngått et samarbeid med NLM Gjenbruk i Hamar som holder til i Brukshuset på Stormyra. Alt som leveres inn her blir solgt videre, og overskuddet går til alllmennyttige formål.

– Det er så mye friluftsutstyr rundt omkring som ikke brukes lenger. Både klær og annet utstyr til slikt bruk er veldig slitesterkt, og nå kan noen andre få glede av det, sier Knut Einar Nordhagen, aktivitetskonsulent for barn og unge i Hamar og Hedmarken Turistforening.

Ikke minst, minner han om, er det miljøvennlig å bruke om igjen i stedet for å kjøpe nytt.

Ungdomsgruppa har tidligere hatt bytte- og salgsdager av brukt utstyr på Naturens Hus. Denne gangen har de valgt å samarbeide med Brukshuset.

–Dermed kan utstyret som leveres inn leve videre selv om det ikke skulle bli solgt akkurat på fredag, sier Knut Einar Nordhagen. Ungdomsgruppa skal selv være med i frivilligkorpset på Brukshuset fredag, men det er fullt mulig å levere inn brukte klær og utstyr også etter Grønn Fredag.

Ungdomsgruppa i turistforeningen har nå 10-12 deltakere i alderen 13 til rundt 20 år på tirsdagstreffene. I tillegg arrangeres det helgeturer med deltagere i alderen 13-26 år.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00