- CC Stadion har «hentet» en del butikker fra sentrum, selv om det vel ble uttalt at det ikke skulle skje. Samtidig trengte handelen i Hamar et løft og ny attraktivitet. Det har man fått med CC Stadion.

Det sier Tron Sanderud (64) til HA.

Han er administrerende direktør i Utstillingsplassen Eiendom AS. Etter å ha solgt 75 prosent av aksjene til et investeringsselskap eier Hamar-selskapet nå 25 prosent av aksjene i Triangelgården.

NOK EN NEDLEGGELSE

Som regionens største aktør innen eiendom - også i Hamar - følger Sanderud & Co. godt med. Han fikk også med seg HAs artikkel om at butikken Oppe og nede legger ned i Torghjørnet:

- Det skulle ikke mye fantasi til for å spå riktig om den kommende situasjonen med satsingen på CC Stadion. En behøvde ikke reise lenger enn til Gjøvik for å studere effekten i praksis. Med Maxi fra før og et omland som også satser på egne mindre sentra, er det enkelt og greit en overetablering. Vi solgte Torghjørnet delvis i lys av dette perspektivet, heldigvis i tide. Når dette er sagt tror vi handelen i Hamar trengte et slikt løft som satsingen på CC stadion. Over tid vil det totalt sett styrke Hamars posisjon som det store handels stedet på innlandet, sier Sanderud og understreker:

- Over tid vil CC styrke Hamar.

Butikker eller barer?

- Hva tror du vil gå i sentrum, butikker eller spisesteder og kafeer?

- Sentrum har fått et rikt restaurant liv, noe som bidrar veldig positivt. Sammen med økt tilrettelegging for boliger vil det styrke sentrum. Videre må sentrum få lov å være sentrum som kommunikasjonsknutepunkt, med hoteller og ikke minst alle de arbeidsplassene som ligger sentralt i Hamar. Det kompakte sentrum med kort vei fra boligområdene er en viktig faktor i revitaliseringen av sentrum, sier Sanderud.

Gjerne en mathall

- Sjefen for Mjøsanker, Erik Tangen, sa til HA at de kan starte ny butikk i Hamar sentrum, men at det først trengs en stor aktør som er et virkelig trekkplaster. Hva tror du om etableringen av noe slikt - for eksempel en mathall?

- En mathall sentralt i byen, med front mot en åpen plass/torg, tror vi vil være svært positivt. Riktig beliggenhet er svært viktig. Det må være gateplan og et lokale med mulighet for å trekke aktiviteten ut på sommeren, sier Sanderud og understreker:

- Dette vil nesten være en forutsetning for å lykkes. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00