Kommunestyrerepresentant Jørgen Rogne skrev et innlegg på Facebook etter kommunestyrets vedtak for at jernbanen gjennom Hamar skal bygges langs den østre traseen med stasjon på Vikingskipet.

Der skrev han at han frykter at Jernbaneverket har blitt utsatt for så mye mistenkeliggjøring og hatretorikk fra framtredende politikere, at man kan ha sørget for at Jernbaneverket ikke ønsker ytterligere konfrontasjoner med Hamar kommune.

LES HAs intervju med Rogne her

– Menneskeliggjøring

Rogne ville ikke navngi politikerne han hadde i tankene. Han tilhører flertallet i Hamar kommunestyre, hvor også Venstres Stig Vaagan inngår. Vaagan mener Rogne menneskeliggjør Jernbaneverket som etat, mens deres rolle er å agere når det gjelder politiske vedtak.

– At de som statlig etat blir såret og lei seg, synes jeg blir rart. Det foreligger innsigelser både mot vest og øst, og det er prioriteringene til og i Nasjonal transportplan som avgjør om det blir dobbeltspor gjennom Hamar, og ikke trasévalget, sier Vaagan.

Gode tilbakemeldinger

– Rogne beskylder framtredende politikere for å drive med hatretorikk og mistenkeliggjøring overfor Jernbaneverket. Føler du deg truffet?

– Overhodet ikke. Jeg har fått gode tilbakemeldinger også fra vest-tilhengere på min opptreden i jernbanedebatten, sier Vaagan.

Etter at gledesrusen over øst-vedtaket har lagt seg, starter jobben med å få regjeringen til å velge øst.

Venstres stortingsgruppe har stilt seg bak trasévedtaket om øst, og vil følge opp for å få bygget dobbeltspor gjennom Hamar til planlagt tid, har Venstres samferdselspolitiske talsmann Abid Raja bekreftet overfor Vaagan.

11. januar er det en ny mekling hos Fylkesmannen i Hedmark mellom partene, og etter det sendes saken over til kommunal departementet.

– Hva skjer da, Vaagan?

– Departementet må veie de ulike alternativene opp mot hverandre i forhold til pris, hva man ønsker lokalt og andre samfunnsmessige forhold. Vi lokalpolitikere må bruke de kanalene vi har for å påvirke, sier Vaagan.

Dersom departementet velger å sette til side kommunestyrets vedtak, kommer Vaagan til å bli skuffet.

– Jeg har stor tro på at vi får gjennomslag for øst. Jeg har ikke lovet at det blir øst, men at vi vil jobbe for øst. Uansett kan jeg holde hodet høyt hevet for det jeg har jobbet for, sier Vaagan.

Les også
Les også
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.