Mathiassen forteller at det kom et forslag på generalforsamlingen til Folkets Hus om å støtte et miljøtiltak i Hamar med 25.000 kroner.

Så har styret i Folkets Hus gjort en jobb med å finne aktuelle formål, og landet på Hamar naturskole.

Leder Hans Christian Johnson ved Hamar naturskole synes det var en hyggelig og overraskende «julegave».

– Slike gaver er med på å motivere oss ansatte i naturskolen til å gjøre et enda bedre arbeid inn mot skole og barnehage. Disse midlene skal i hovedsak brukes inn mot fjerdetrinnselevene i Hamar i forbindelse med et kildesorteringsopplegg vi skal ha på alle skolene i januar/februar 2019. Konseptet heter «Miljøvokterne», opplyser Johnson.

Naturskolen skal gjennomføre et undervisningsopplegg om kildesortering, farlig avfall og plastsøppel, og hvor elevene i etterkant skal være skolens miljøvoktere, det vil si at de passer på at de ulike klassene kildesorterer søpla si riktig.

– Dette blir et samarbeidsprosjekt med Sirkula, Folkets Hus og naturskolen. Alle skolene i Hamar skal delta på dette, til sammen ca. 330 elever. Dette er en viktig tematikk i forhold til opplæringen i forhold til bærekraftig utvikling, sier Johnson.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.