Trosvik, som leder avdelingen for skadeoppgjør i Eika, synes de startet en god tradisjon i fjor med å gi en pengegave til Frelsesarmeen. I år følger de opp og håper andre gjør det samme.

– Vi liker å tenke at Hamar er en trygg liten småby, men jeg så tallene for barn som lever under fattigdomsgrensen og det var skremmende, sier Trosvik.

Korpsleder for Frelsesarmeen i Hamar, Rolf-Arne Fagermo, kan underskrive på at det er mange som trenger ekstra hjelp i Hamar.

– Nå fram mot jul ser vi at forskjellene blir enda større enn ellers i året, men akkurat derfor er vi så glad for at det er så stor giverglede her i Hamar, sier Fagermo.

I fjor innbrakte julegrytene i Hamar-området 750.000 kroner. En del ble gitt av bedrifter, lag og foreninger, men det aller meste ble gitt av privatpersoner som passerte en av de seks grytene som settes ut.

– Alt som kommer inn i julegrytene går ut igjen til dem som trenger det mest her i vårt eget område, sier Rolf-Arne Fagermo. Det gjelder både matposer, ekstra julehjelp, kurs i økonomistyring og ikke minst de to julebordene som Frelsesarmeen står for nærmere julekvelden.

Julegryta ved Torghjørnet var altså på plass fredag, men etter hvert vil det komme gryter utenfor CC Stadion, CC Mart’n, Maxi, ved Vikasenteret og i Stange. Har du ikke med deg penger, er det nå mulig å gi sitt bidrag via telefonen. Og som alltid er det Hamar Vest Rotary og Hamar Rotary som gjør en stor dugnadsinnsats som vakter ved bøssene.

– For oss som liker å være ute, er det fint å stå her ved bøssa. Det blir ekstra fint å være ute når en står for en god sak, sier Hans Ruud i Hamar Vest Rotary. Han håper mange tar turen innom bøssa.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.