Jernbaneverket har flere ganger sagt at signaler fra Fylkesmannen i Hedmark har gjort at de ikke har valgt å konsekvensutrede kort, nordlig tilsving. En slik tilsving mener Jernbaneverket er nødvendig for å få en god tilknytning mellom Dovrebanen og Rørosbanen for godstrafikken.

HA har spurt Fylkesmannen i Hedmark om de har frarådet Jernbaneverket å konsekvensutrede en slik tilsving.

– Vi kan ikke se at vi har sagt nei til en konsekvensutredning av nordre tilsving i korridor 3 øst. Fylkesmannen, som forvaltningsmyndighet for Åkersvika naturreservat og sektormyndighet for landbruk- og naturinteresser, anser at det er tilstrekkelig kunnskap om effekter av alternativ øst allerede til å ta en beslutning på kommunedelplannivå. En konsekvensutredning av nordre tilsving på dette planstadiet ville neppe hatt avgjørende betydning for vår konklusjon om å fremme innsigelse til korridor 3 øst, svarer seniorrådgiver Inger Nes i fylkesmannens miljøvernavdeling.

Nes sier at fylkesmannen generelt er opptatt av at deres vurderinger og vedtak er mest mulig kunnskapsbasert.

– Vi har i vår uttalelse til planforslaget datert 16.09.2016 påpekt en rekke tema som må konsekvensutredes nærmere på reguleringsplannivå, sier Nes.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.