Fylkesmann Sigbjørn Johnsen har kalt inn partene i jernbanesaken til mekling 15. desember.

Samtidig har fylkesmannen lagt ned innsigelse mot det østre jernbanealternativet. HA har forespurt om fylkesmannen er habil til å mekle i en sak hvor har selv er part. Underdirektør Magne Djup i kommunalavdelingen svarer slik:

– Det er lang tradisjon for at fylkesmannen mekler selv om fagavdeling i samme embete har innsigelse. I rundskriv H-2/14 fra Kommunaldepartementet er om dette uttalt; «Fylkesmannen har flere roller i planprosessen, både som innsigelsesmyndighet og som samordningsmyndighet gjennom rollen som mekler. Fylkesmannen kan også bidra til å løse konflikten og gjennomføre mekling der fylkesmannen selv har fremmet innsigelse. Noe inhabilitetsspørsmål i forvaltningslovens forstand oppstår ikke i den forbindelse.» Det er fylkesmann Sigbjørn Johnsen som vil forestå og lede en eventuell mekling. Det er i denne saken berammet et meklingsmøte forut for kommunestyrenes behandling. I utgangspunktet vil en mekling ikke forsinke en eventuell videre saksbehandling i departementet. Skulle det likevel bli aktuelt med et meklingsmøte også etter kommunestyrebehandlingene, er onsdag 11. januar 2017 foreslått som møtetidspunkt, sier Djup.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.