– Mandag 11. september skal de to siste rommene stå klare, konstaterer Svein Ørsnes

Mens Røhnesalen har vært i bruk en god stund, har det gjenstått mye arbeid med de to siste rommene som ligger i tilknytning til salen. Røhnegården er fra 1851, men denne delen av gården ble bygget på i 1864. Rommene er på henholdsvis 24 og 15 kvadratmeter.

«Kulturkontoret», det trivelige arbeidsrommet som lå i første etasje i Røhnegården inntil Gullkorn utvidet, skal nå gjenoppstå i andre etasje. Her kan folk trekke seg tilbake med en kaffekopp når kafeen er åpen, ta med seg PC, avis eller ei bok.

– Men vi ønsker at det skal være et gratis samlingssted på dagtid for lag og foreninger som har møter eller arrangementer der de ikke tar inngangspenger. Det gjelder også privatpersoner som ønsker et sted for framføringer, uten at det koster noe, sier Ørsnes.

Malermester Anne Louise Gjør har utallige timer bak seg i andre etasjen i Røhnegården. Da krøniken var innom, var hun i full sving med å male dørene i ådringsteknikk, der hun etterlignet trestruktur med flere lag linoljemaling. Denne teknikken var veldig populær på 1800-tallet.

De to siste rommene er tapetsert med tro kopier av den gamle tapetet som ble brukt her.

– Vi har også malt tak og vinduer i den opprinnelige grå fargen, og vi skal male den ene murveggen i samme farge som den gamle brannmuren, sier Gjør som er oppriktig glad for at gården nå har fått nytt liv.

– Det er så viktig for bybildet at det finnes slike ildsjeler som vil ta vare på en så fin gård. Her kunne det lett blitt en ny stor grå kloss, sier Anne Louise Gjør.

Både Røhnesalen og de to tilstøtende rommene kan leies for ulike formål på kvelds- og helgetid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.