– Pappa ga tegn til at en bil skulle senke farten. Da ble sjåføren sint og viste fingeren.

– Det er flere biler, og de kjører fortere enn før. Særlig skolebussene kjører kjempefort.

Les også: Nå stenges Ringgata

Gruppen med skolebarn svarer ivrig når HA spør hvordan trafikken oppleves i Nordahl Griegs gate etter at Ringgata ble stengt. Selv om omkjøring er skiltet via sentrum, velger mange lokalkjente sjåfører snarvegen gjennom boliggatene. Nå er beboerne bekymret for egen sikkerhet.

– Det er greit og forståelig med omkjøring, men det er ikke gjort et eneste tiltak for å redusere hastigheten. Her forleden ville barna ta spark til skolen, men jeg måtte si nei. Det føles bare ikke trygt.

Det sier May Britt Andersen som bor i Nordahl Griegs gate.

Stillestående kø

Nabo Rune Moen sier trafikken har økt merkbart de siste ukene.

– Det var nesten ingen gjennomfart her før. Nå er det tidvis stillestående kø. Det er verst rundt åtte på morgenen og fire på ettermiddagen, sier han.

Forsamlingen i vegkanten snur hodene og rygger to skritt tilbake idet en sølvgrå bil kommer susende fra øst. Farten er høy. Noen anslår 60 km/t. Bilen bremser så vidt idet den passerer folkemengden, men så er det full gass igjen.

Ola Stenberg mener noe må gjøres med råkjøringen.

– Hvis politiet hadde stilt seg opp med laser, så hadde de avdekket alt annet enn 30 km/t. Problemet er ekstremt dårlig skilting. Det burde være en enkel jobb å sette opp skilt med «barn leker», sier han – og får støtte av Christian Solemsli Kleppe.

– Jeg har forståelse for at det kan bli slik i perioder i en by som Hamar, men det som er spesielt er at politi og vegvesen er fraværende med sikkerhetstiltak og kontroller når de over en lengre periode må tvinge trafikken inn i et boligfelt med 30-sone, sier han.

Vurderer endringer

Steinar Bjørnstad er kommunens forvalter for veg og trafikk. Han forteller at den økende trafikken over Mæhlumsløkka skal tas opp på et møte med vegvesenet.

– Det finnes tiltak som er mulig å gjennomføre. Vi skal se på løsninger og bedre skilting, sier han.

Bjørnstad sier kommunen ikke setter opp skilt med «barn leker», men at man kan gi tillatelse til at velforeninger setter det opp selv. Fartshumper er derimot uaktuelt.

– Nei, da vil vi heller jobbe for å bli kvitt trafikken, sier han.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.