– Pappa ga tegn til at en bil skulle senke farten. Da ble sjåføren sint og viste fingeren.

– Det er flere biler, og de kjører fortere enn før. Særlig skolebussene kjører kjempefort.

Les også: Nå stenges Ringgata

Gruppen med skolebarn svarer ivrig når HA spør hvordan trafikken oppleves i Nordahl Griegs gate etter at Ringgata ble stengt. Selv om omkjøring er skiltet via sentrum, velger mange lokalkjente sjåfører snarvegen gjennom boliggatene. Nå er beboerne bekymret for egen sikkerhet.

– Det er greit og forståelig med omkjøring, men det er ikke gjort et eneste tiltak for å redusere hastigheten. Her forleden ville barna ta spark til skolen, men jeg måtte si nei. Det føles bare ikke trygt.

Det sier May Britt Andersen som bor i Nordahl Griegs gate.

Stillestående kø

Nabo Rune Moen sier trafikken har økt merkbart de siste ukene.

– Det var nesten ingen gjennomfart her før. Nå er det tidvis stillestående kø. Det er verst rundt åtte på morgenen og fire på ettermiddagen, sier han.

Forsamlingen i vegkanten snur hodene og rygger to skritt tilbake idet en sølvgrå bil kommer susende fra øst. Farten er høy. Noen anslår 60 km/t. Bilen bremser så vidt idet den passerer folkemengden, men så er det full gass igjen.

Ola Stenberg mener noe må gjøres med råkjøringen.

– Hvis politiet hadde stilt seg opp med laser, så hadde de avdekket alt annet enn 30 km/t. Problemet er ekstremt dårlig skilting. Det burde være en enkel jobb å sette opp skilt med «barn leker», sier han – og får støtte av Christian Solemsli Kleppe.

– Jeg har forståelse for at det kan bli slik i perioder i en by som Hamar, men det som er spesielt er at politi og vegvesen er fraværende med sikkerhetstiltak og kontroller når de over en lengre periode må tvinge trafikken inn i et boligfelt med 30-sone, sier han.

Vurderer endringer

Steinar Bjørnstad er kommunens forvalter for veg og trafikk. Han forteller at den økende trafikken over Mæhlumsløkka skal tas opp på et møte med vegvesenet.

– Det finnes tiltak som er mulig å gjennomføre. Vi skal se på løsninger og bedre skilting, sier han.

Bjørnstad sier kommunen ikke setter opp skilt med «barn leker», men at man kan gi tillatelse til at velforeninger setter det opp selv. Fartshumper er derimot uaktuelt.

– Nei, da vil vi heller jobbe for å bli kvitt trafikken, sier han.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00