Torsdag drar elevene hjem igjen til Macon, en by litt nord for Lyon. Det er en by som mange fransk-elever på Hamar Katedralskole har besøkt. Gjennom et såkalt Troll-stipend har Katta og den videregående skolen i Macon har utveksling annethvert år. Fransk-elevene på Katta var i Macon sist høst, og nå kom altså elevene fra Macon til Hamar. Alle elevene og lærerne bor hjemme hos de norske elevene og lærerne,l

– Det har vært ei flott uke, sa ei av de franske jentene, Agathe Roche. Isfiske utenfor Skogbruksmuseet i Elverum har gjort sterkt inntrykk, og akebrettur til Gåsbu med grilling etterpå kommer de til å huske lenge. De har også vært på rundtur i Hamar.

Elevene har deltatt i noe av undervisningen på skolen, og de er forundret over det norske skolesystemet.

– Norske elever har mer respekt for lærerne sine enn vi har. Hos oss er det så mange strenge regler så vi blir i opposisjon til reglene. Norske elever trenger ikke disse strenge reglene. Så har de mye kortere skoledager enn oss. Det er som en drøm, sier Agathe og venninnen MaévaGuerin-Decrette.

Da krøniken besøkte Katta, kom vi midt i den obligatoriske fotballandskampen mellom Norge og Frankrike. I år også med tysk innslag, siden det er en tysk klasse på besøk på Katta.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00