Torsdag drar elevene hjem igjen til Macon, en by litt nord for Lyon. Det er en by som mange fransk-elever på Hamar Katedralskole har besøkt. Gjennom et såkalt Troll-stipend har Katta og den videregående skolen i Macon har utveksling annethvert år. Fransk-elevene på Katta var i Macon sist høst, og nå kom altså elevene fra Macon til Hamar. Alle elevene og lærerne bor hjemme hos de norske elevene og lærerne,l

– Det har vært ei flott uke, sa ei av de franske jentene, Agathe Roche. Isfiske utenfor Skogbruksmuseet i Elverum har gjort sterkt inntrykk, og akebrettur til Gåsbu med grilling etterpå kommer de til å huske lenge. De har også vært på rundtur i Hamar.

Elevene har deltatt i noe av undervisningen på skolen, og de er forundret over det norske skolesystemet.

– Norske elever har mer respekt for lærerne sine enn vi har. Hos oss er det så mange strenge regler så vi blir i opposisjon til reglene. Norske elever trenger ikke disse strenge reglene. Så har de mye kortere skoledager enn oss. Det er som en drøm, sier Agathe og venninnen MaévaGuerin-Decrette.

Da krøniken besøkte Katta, kom vi midt i den obligatoriske fotballandskampen mellom Norge og Frankrike. I år også med tysk innslag, siden det er en tysk klasse på besøk på Katta.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.