– Nei, jeg blir nok aldri odøling, sier Solberg, som opprinnelig kommer fra Balkan, mellom Tangen og Espa i Stange kommune.

I Odal har hun drevet flere butikker, blant annet en hobbybutikk, og i alle disse årene har hun malt og tegnet. Tirsdag hengte hun opp 42 av bildene sine i utstillingslokalet i andre etasje på Maxi. Det var her Ari Behn viste fram sine bilder for kort tid siden.

– Jeg føler som jeg hopper etter Ari. Det spørs hvordan det går, sier Anne Vangen Solberg og ler godt.

Hun har tatt noen kurs innen tegning, men er ellers selvlært. På utstillingen på Maxi er det stor bredde i bildene. Her er det både abstrakte bilder, men også både landskapsmalerier og valmueåkre.

– Jeg blir mer og mer glad i abstrakte bilder, og jeg er veldig glad i farger. Inspirasjonen kommer fra ting jeg opplever, gjerne som en avreagering. Men de som kjenner meg kan se, ut fra fargene, hvilket humør jeg er i, sier Anne Vangen Solberg, som sverger til akrylmaling.

Tidligere har hun solgt noen bilder gjennom butikkene hun har drevet. Hun har også solgt bilder på messe i Vikingskipet og på nettet. Nå håper hun at mange vil stikke innom og se på bildene på Maxi.

– Det har en tendens til å hope seg opp for jeg maler mye i perioder, forteller hun.

Torsdag denne uken er hun til stede på Maxi noen timer fra midt på dagen. Ellers vil utstillingen stå åpen ut mars.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.