Onsdag hadde de 120 elevene spredt seg på kjøpesentrene, i sentrum og svært mange av dem gjorde en innsats hjemme, betalt naturligvis. Noen startet også aksjonen allerede tirsdag med å samle inn penger på Storhamar Hockeys hjemmekamp mot Lillehammer. Alle pengene som kommer inn, enten det er på bøssene eller på Vipps, skal gå til Røde Kors og den innsatsen de gjør i Jemen.

10. trinnselevene har hatt om Jemen-konflikten i samfunnsfag denne høsten, og dermed vet de en god del om de forferdelige forholdene som innbyggerne lever under.

– Det er fælt å se bildene av barna som er så magre, sier Ane Margit Helleberg.

En del av elevene har også deltatt i FN-rollespill med Jemen som tema.

– Da har vi også sett hvor vanskelig det er å finne en løsning på problemene der, sier Oda Måntrøen Lorentzen.

De to og flere medelever møtte handlende på Maxi med pianospill, sang, dans og masse gode hjemmebakte kaker onsdag morgen. Og mange sørget for at det ble penger i Røde Kors-bøssa.

10.trinnselevene på Ajer har hatt juleaksjon i flere år, og inntil for to år siden hadde de julegryteaksjon der pengene gikk til Frelsesarmeen. I fjor valgte de heller å gi pengene til julekveldsfeiring på Gregers.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.