– Før var det veldig røykfullt her!

Det sier Odd Lindstad (69).

Så ser han seg rundt i rådmannskontoret i det gamle rådhuset i Hamar og nikker anerkjennende til den omfattende ombyggingen som er ferdig:

– Jo da, dette er godkjent. Det har blitt riktig fint her! sier han.

40 års fartstid

Lindstad, som fortsatt jobber for Hamar kommune et par dager i uka, har 40 års fartstid fra kommunal administrasjon.

Som økonomisjef og assisterende rådmann tilbrakte han mye tid i hjørnekontoret til rådmannen. Han lot seg gladelig invitere av HA da vi ønsket en fagmann til å vurdere ombyggingen av det gamle rådhuset, som nå huser 39 nye hotellrom. Med på omvisningen var også Einar Busterud (63).

Han hadde nabokontoret til daværende rådmann Svein Skaaraas fra 1999 til det nye rådhuset sto ferdig i 2002. Begge de to karene slår fast at både rådmannskontoret, ordførerkontoret og resten av rådhuset har blitt veldig flott:

– Dette er det beste som kunne ha skjedd med det gamle rådhuset, sier Busterud.

Lindstad – som samtidig trekker fram det faktum at fasaden også har fått tilbake gammel prakt – er enig med ordføreren.

Mange gode minner

Etter 40 år i kommunal tjeneste synes Lindstad det er vanskelig å trekke fram enkelteksempler:

– En av de største forskjellene var at ett parti hadde rent flertall i mange år. I tillegg så var lederne ledere for mye mer enn kommunen. Begrepet «habilitet» betydde ikke det samme som i dag.

– Hvordan er det i dag?

– I dag er det som skjer på et rådmannskontor mye mer spesialisert i fagmiljøer, sier Lindstad.

– Husk at på den tiden så var rådmannen en slags «enehersker», kommer det fra Busterud som minnes første dag på ordførerkontoret i Strandgata slik:

– Min første tanke var «Hva f … har jeg gjort nå,» sier han og ler.

FORNØYDE DRIVERE

Fornøyd er også daglig leder Christian Vold (50) i Vold Eiendommer AS. Hamar-familien betalte 12,5 millioner kroner for bygget. Etter kjøpet har de brukt 60 millioner på renovering.

Like fornøyd er direktør Trude Oreld (44) i First Victoria Hotel:

– Vi har nå 200 rom. Utvidelsen er godt mottatt. Suiten er også populær – hos alt fra lokale brudepar til Elton John-fans, sier hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.