Overraskende stemte hele Arbeiderpartiets gruppe subsidiært for øst da valg av jernbanetrasé var oppe i kommunestyret før jul.

Partiets medlemsmøte i forkant var svært tydelig på at Ap gikk for det vestre alternativet.

Å stemme subsidiært for øst var ikke lagt fram for medlemsmøtet i Ap, bekrefter Solli.

Avstemmingsrekkefølgen i kommunestyret ble bestemt på et gruppeledermøte to dager før kommunestyret, og ikke alle i Aps kommunestyregruppe var bekvem med å stemme for øst etter at det vestre alternativet og det som Bane NOR anbefalte.

– To i gruppa signaliserte at de var usikre. De ble fristilt, og fikk avgjøre selv hva de ville stemme for subsidiært. For Ap er det aller viktigst at dobbeltsporet kommer til Hamar, og det er viktigere enn trasévalget. Jeg har forsikret meg om at hele protokollen fra kommunestyrets behandling av saken blir med når den oversendes til departementet, sier Solli.

Hun tviler sterkt på at Aps subsidiære stemmemåte på noe vis vil avgjøre saken.

Av Aps politiske motstandere og øst-forkjempere ble Aps subsidiære stemmegivning nærmest feiret som en seier. Alternativt kunne vesttilhengerne stemt imot, slik Katrine Aalstad (MDG) gjorde.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.