– Når kundegrunnlaget forsvinner er det ikke lenger grunnlag for å drive god attføring. Det var for lite kunder til at vi kunne trene opp folk til nye butikkjobber.

Det sier Erik Tangen (62) til HA.

Han er administrerende direktør i Mjøsanker AS – et offentlig selskap som tilbyr arbeidstrening til mange titalls mennesker.

Nå stenger Mjøsanker interiørbutikken Oppe og nede – 12 år etter starten i kremlokaler i Triangelgården midt i gågata.

HER kan du lese HAs to uker gamle artikkel om nedleggingen av Mjøsankers rammeverksted på Ankerløkka.

Nedgangen etter CC

Anita Kjeverud (43), driftsleder for butikken med to fast ansatte og om lag ti plasser for folk på arbeidstrening, sier det slik:

– Kundegrunnlaget er så lite at det ikke blir reell arbeidsattføring for deltakerne våre, sier hun.

– Når startet nedgangen?

– Det har vært dårlig med kunder etter at CC stadion åpnet. Da så vi endring, sier hun.

Butikken som har det meste innen interiør, fra gulvmatter og servietter til glass og stearinlys har nå 30 prosent på alle varer under opphørssalget.

Hun og den andre ansatte får nye jobber i Mjøsanker.

Nye tiltaksplasser

Erik Tangen sier at salget er halvert i løpet at de siste par-tre årene – fra et par millioner til en snau million kroner i fjor.

Tangen understreker at nedleggelsen ikke skal gå ut over dem som har tiltaksplasser.

– Ansatte og deltakerne vil få nye oppgaver i ordinære butikker, sier Tangen, og understreker:

– Det er veldig trist at vi må gi oss med denne butikken i Hamar sentrum. Kafeen vår i nabolokalene går godt. Butikken mangler kunder, sier Tangen.

Trenger en stor aktør

Etter 12 år med butikk i sentrum har han noen tanker om hva som trengs for å blåse nytt liv i byen:

– Det må gjøres noe drastisk i Hamar sentrum. Det må gjøres noe som virkelig er synlig. I Brumunddal har de fått til noe med mathallen. Noe tilsvarende trengs i Hamar. Det må til en aktør som ruver – gjerne på tusen kvadratmeter, sier Tangen.

– Hvis det ikke er nok kunder til å trene opp ansatte midt i byen – hvor skal det da gå an?

– Det er godt spørsmål. Hvis det kommer en ny stor aktør så er vi gjerne med igjen, sier Tangen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.