Ole Morten Svenkerud og Elin Storsveen, henholdsvis eier og styrer for Flekkenga, er nylig hjemme igjen etter ei uke i Beijing. Der holdt de to lange foredrag under en stor konferanse for barnehageledere. Den store private barnehagekjeden har hele 50.000 ansatte, og de er veldig interessert i hvordan den norske barnehagemodellen fungerer. Kontaktpersonen for denne kjeden er jevnlig i Norge og var innom Flekkenga gårds- og naturbarnehage på en rundtur. Ikke lenge etter kom invitasjonen til Beijing.

Utstyrt med filmsnutter, bilder og et manus med masse stikkord dro de til Beijing – og oppdaget fort at de var hovedinnledere en av dagene. Foran 400 barnehageledere fortalte de om barnehagen der ungene er ute det aller meste av dagen. En tolk oversatt fra engelsk til kinesisk.

– De lo av oss da vi fortalte at vi var en stor barnehage med 100 barn. Vi var på besøk i en kinesisk barnehage med 300 barn, og det var en liten barnehage. De lurte også på hva vi drev med når ungene fikk prøve øks og kniv, sier Elin Storsveen.

Flekkenga gårds- og naturbarnehage har blant annet jakt som tema, og de hadde med bilder som viste elghode og innvoller. Det var også sterk kost for de kinesiske lederne

– Barna her leker mye utenfor gjerdet, og kineserne skjønte ikke hvordan vi kunne våge det, sier Ole Morten Svenkerud.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00