12. november skal det byttes utstyr over hele landet, og i Hamar har Vang skiløperforening, Ottestad ski og Hamar skiklubb slått seg sammen. Håpet er at Stortorget skal bugne av ski, skisko, brett, slalåmski og støvler og alt annet av vintersportsutstyr som er blitt for smått.

– I disse tider, med diskusjon om utstyrspress, synes vi dette er et fint signal å gi til barn og unge. Det er veldig mye fint utstyr som kan brukes om igjen. Det er bra for miljøet og ikke minst for lommeboka, sier Mette Holland i Ottestad ski.

Som skitrener er hun opptatt av at ungene skal bli glad i å leke på ski. Da er det ikke nødvendigvis de fineste skiene som bør brukes.

– Men for å gi barn og unge skiglede er det greit å finne utstyr som passer. Tenk litt over lengde og tyngde til dem som skal ha utstyret, da er det lettere å gi hjelp til å finne utstyr de kan ha glede av, sier Holland.

Hun var også med på byttedagen i fjor og ble overrasket over mengdene av utstyr.

– Det var overveldende mange som kom med utstyr de ville bytte eller selge, og det var utstyr for både barn og voksne. vi håper på minst like god oppslutning, lørdag, sier Mette Holland.

Det blir satt opp kryssgjerder på torget slik at en kan sette opp skiene en skal selge. Holland presiserer at det er selgeren sjøl som må passe på utstyret som skal selges. Hvis du skal en runde i byen, er det lurt å henge på en lapp med telefonnummer slik at interesserte kan få tak i deg lettvint.

Det er Sparebanken Hedmark som står bak denne nasjonale byttedagen som også har fått sin egen hjemmeside.

 Her kan du gå inn og sjekke når og hvor det er byttedager her i distriktet og over hele landet.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00