12. november skal det byttes utstyr over hele landet, og i Hamar har Vang skiløperforening, Ottestad ski og Hamar skiklubb slått seg sammen. Håpet er at Stortorget skal bugne av ski, skisko, brett, slalåmski og støvler og alt annet av vintersportsutstyr som er blitt for smått.

– I disse tider, med diskusjon om utstyrspress, synes vi dette er et fint signal å gi til barn og unge. Det er veldig mye fint utstyr som kan brukes om igjen. Det er bra for miljøet og ikke minst for lommeboka, sier Mette Holland i Ottestad ski.

Som skitrener er hun opptatt av at ungene skal bli glad i å leke på ski. Da er det ikke nødvendigvis de fineste skiene som bør brukes.

– Men for å gi barn og unge skiglede er det greit å finne utstyr som passer. Tenk litt over lengde og tyngde til dem som skal ha utstyret, da er det lettere å gi hjelp til å finne utstyr de kan ha glede av, sier Holland.

Hun var også med på byttedagen i fjor og ble overrasket over mengdene av utstyr.

– Det var overveldende mange som kom med utstyr de ville bytte eller selge, og det var utstyr for både barn og voksne. vi håper på minst like god oppslutning, lørdag, sier Mette Holland.

Det blir satt opp kryssgjerder på torget slik at en kan sette opp skiene en skal selge. Holland presiserer at det er selgeren sjøl som må passe på utstyret som skal selges. Hvis du skal en runde i byen, er det lurt å henge på en lapp med telefonnummer slik at interesserte kan få tak i deg lettvint.

Det er Sparebanken Hedmark som står bak denne nasjonale byttedagen som også har fått sin egen hjemmeside.

 Her kan du gå inn og sjekke når og hvor det er byttedager her i distriktet og over hele landet.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.