Det er tredje året på rad Oryema Geoffrey tar turen fra Uganda til Norge for å selge bøker. Han tar en bachelor innen rådgivning i hjemlandet. I studentprogrammet inngår en avtale med Norsk Bokforlag.

Ogendo Daniel Oganga fra Kenya er i Hamar for andre gang. Med pengene fra boksalget håper han å kunne avslutte utdanningen som engelsklærer på Universitetet i Uganda i løpet av det neste året.

Begge to understreker at denne ordningen med boksalg er utrolig viktig for dem.

– Vi kan betale for studiene våre, og vi kan også støtte familiene våre. Faktisk kan vi også med disse pengene sette i gang små prosjekter i hjemlandene våre som kan gi jobb til andre, forteller Ogendo Danilel Oganga.

I Hamar er det Adventkirken som sørger for at de har et sted å bo og hjelper dem i gang. De skal nå rundt i Hamar og på Hedmarken med bøker:

–Men vi skal også til Elverum og kanskje helt opp til Tynset, til Strandlykkja og oppover til Mesnali, sier Ogendo Daniel med imponerende god uttale.

På de lengre turene blir den røde scooteren byttet ut med elbil.

Utvalget av bøker er stort og variert. Her finnes både barnebøker, bøker om natur, oppskrifter, om selvutvikling og livsstil. Ei bok om Afrika er også med i årets bokutvalg.

– Det er litt viktig for oss å si at vi er godkjent av UDI, av politiet og at vi har tillatelse med oss. Bare sånn at folk ikke skal bli urolige når vi ringer på, sier Ogendo Daniel Oganga. Terminal med synlig godkjenning har de også med seg.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00