Det fikk 22 elever fra Storhamar videregående skole erfare da de deltok på Fiskesprell onsdag. Elevene skal utdanne seg til barne- og ungdomsarbeidere og går nå på andre trinn.

Elevene sjøl var ikke i tvil om at denne dagen var noe de kunne bruke når de skal aktivisere barn og ungdommer i jobbsammenheng.

– Det har vært veldig lærerikt og morsomt. Vi har gjort alt sjøl, fått fyr på bålet, delt opp fisk og kutta grønnsaker. Dette kan helt klart unger også være med på, sa Elisabeth Nielsen, Anne-Grete Bakken og Hedda Katrine Hage.

Fiskesprell er et samarbeid mellom Helse- og omsorgsdepartementet, Nærings- og fiskeridepartementet og Norges sjømatråd sammen med fiskesalgslagene.

Bak Fiskesprellkurset onsdag sto Hedmark fylkeskommune, men det var Hamar Naturskole som organiserte dagen.

–Gjennom fiskesprell forsøker vi å spre sjømatglede, sa kursholder Tone S. Mølstad.

Sammen med Hans Christian Johnson i Hamar Naturskole sørget hun for at elevene hadde det de trengte for å lage wok, wraps, fiskesuppe, lakseburgere, og skattkiste – foliepakninger med fisk og mye godt i.

– Dette er et fantastisk tilbud, og det tar bort skepsisen mot fisk, sa faglærer Marie Edin Solheim.

– Elevene får se at det ikke er vanskelig å lage fiskemat på bål, og det tar kortere tid enn å tilberede kjøtt, sa hun.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.